marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

CFR Călători se împrumută de peste 300 milioane lei

Compania de stat dorește să ia împrumuturi în sumă de peste 300 milioane lei pentru finanțarea altor 14 credite ajunse la scadență.

Angajarea împrumuturilor bancare i-a fost aprobată într-o ședința AGA recentă. Potrivit minutei ședinței este vorba de 14 împrumuturi în sumă totală de 330 de milioane de lei destinate acoperirii datoriilor către Unicredit, BRD și BCR.

Noile credite vor avea o valabilitate de un an și vor fi însoțite de ipotecă. Potrivit situației financiare publice valabile pentru jumătatea anului, CFR Călători are o expunere pe bănci de 257 de milioane de lei, în creștere de la 244 de milioane de lei la începutul anului.Datoriile CFR Călători sunt în creștere. Astfel, la jumătatea anului, datoriile comerciale erau de 620 de milioane de lei față de 488 de milioane de lei la începutul anului, iar cele către stat erau de 248 de milioane de lei față de 222 de milioane de lei.

În primele șase luni, datoriile CFR Călători au ajuns la peste 1,1 miliarde lei, față de 955 de milioane de lei la începutul lui ianuarie.

 

 

Ultimele Articole