spot_img
sâmbătă, februarie 4, 2023
spot_img

CFR Călători păstrează discreția privind controlorul agresor sexual

Conducerea CFR Călători refuză să informeze opinia publică asupra măsurilor concrete luate împotriva unui controlor agresor sexual în luna noiembrie într-un tren care circula între Craiova și București.

Gazeta de Sud a cerut informații asupra sancțiunilor aplicate controlorului, însă detaliile oferite de compania condusă de Traian Preoteasa au fost sărace. Cazul a fost relatat aici de către Club Feroviar.

„La mai bine de o lună de la momentul când tânăra a fost agresată, am întrebat CFR-ul dacă a fost identificat controlorul și cum a fost acesta sancționat. Într-un răspuns sec și fără prea multe detalii, CFR-ul ne-a transmis că bărbatul a fost sancționat administrativ”, scrie publicația miercuri.

Controlorul agresor sexual, „identificat”

„CFR Călători a identificat conductorul de tren. Raportat la comportamentul nepotrivit al acestuia în timpul programului de lucru față de călătoare, a fost demarată o cercetare internă. În urma cercetărilor efectuate, coroborat cu probele administrate, comisia de cercetare a stabilit vinovăția conductorului de tren. Acesta a deservit trenul 79 din data de 17/18.11.2022, pe distanța Arad – București Nord. Pentru abaterea săvârșită de conductorul de tren, acesta a fost sancționat administrativ în conformitate cu prevederile art. 248, (1), din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii republicată în anul 2011. În același timp au fost dispuse măsuri complementare pentru evitarea unor astfel de situații similare“, au transmis reprezentanții CFR Călători.

CFR nu vrea să spună exact ce sancțiune a primit agresorul

Așadar, într-un caz atât de grav, CFR trimite la un articol de lege, care conține cinci subpuncte. Însă fără menționeze exact sancțiunea. Articolul 248 din Codul Muncii spune că „Sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul săvârşeşte o abatere disciplinară sunt: a) avertismentul scris; b) retrogradarea din funcţie, cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus retrogradarea, pentru o durată ce nu poate depăşi 60 de zile; c) reducerea salariului de bază pe o durată de 1 – 3 luni cu 5 – 10%; d) reducerea salariului de bază şi/sau, după caz, şi a indemnizaţiei de conducere pe o perioadă de 1 – 3 luni cu 5 – 10%; e) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă“.

Practic, CFR alege să păstreze confidențialitatea cu privire la sancțiunea unui agresor sexual, fără să spună dacă acesta încă își continua liniștit meseria și poate reveni oricând la vechile obiceiuri, consideră jurnaliștii craioveni. „De aici putem trage concluzia că bărbatul încă lucrează în compania feroviară și că poate redeveni oricând agresor. În același răspuns oferit de CFR Călători Gazetei de Sud, reprezentanții companiei feroviare ne-au transmis că sesizarea tinerei din Craiova a fost singura de acest gen pe tot parcursul anului 2022”, scriu ei.

Ultimele Articole