spot_img
duminică, februarie 5, 2023
spot_img

CFR Călători nu va mai asigura locomotivă pentru paranghelia din Trenul Regal

În ceasul al 12-lea, când scandalul legat de paranghelia din Trenul Regal ajunsese cap de afiș, Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători a anunțat că nu va mai asigura locomotivă pentru tractarea garniturii.

”Referitor la solicitările de presă cu privire la implicațiile CFR Călători în organizarea evenimentului din Trenul Regal al Societății Feroviare de Turism – SFT CFR SA, facem următoarele precizări: CFR Călători nu are nicio implicație sau vreo contribuție în organizarea evenimentului din tren, în timpul circulației Trenului Regal al Societății Feroviare de Turism – SFT CFR SA. CFR Călători poate realiza la cerere, contra cost, prestații comerciale folosind personalul și materialul rulant propriu sau al beneficiarului. În acest sens, CFR Călători a primit o solicitare de prestări servicii pentru asigurarea remorcării și a personalului tehnic în vederea circulației garniturii Trenului Regal, pe ruta București-Sinaia și retur. Beneficiarul, odată cu solicitarea, a prezentat toate avizele tehnice de circulație ale trenului, emise de organele abilitate. CFR Călători a notificat Beneficiarul, conform clauzelor contractuale, asupra denunțării unilaterale a contractului”, se arată într-un comunicat postat luni seara pe site-ul operatorului feroviar de stat.

Paranghelia din Trenul Regal. Conducerea Ministerului Transporturilor ridică din umeri

Anterior în cursul aceleiași zile, conducerea Ministerului Transporturilor ridicase din umeri, spunând că nu are ce să facă pentru a împiedica paranghelia cu șpriț și lăutari din garnitura care a transportat sicriul Regelui Mihai.

”În ceea ce privește Societatea Feroviară de Turism SFT – CFR SA, conform înregistrărilor de la Oficiul Național al Registrului Comerțului, în data 27.06.2018 a fost numit în calitate de lichidator judiciar CII Iorgulescu Gabriel. Menționăm că potrivit art. 64 lit. b) din Legea nr. 85 din 25 iunie 2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările și completările ulterioare:

”Principalele atribuții ale lichidatorului judiciar, în cadrul prezentului capitol, sunt:

––-

  1. b) conducerea activității debitorului;”

În aceste condiții, ținând cont de situația juridică a societății, reprezentanții Ministerului Transporturilor și Infrastructurii nu pot interveni în actul decizional al lichidatorului judiciar, iar în situația în care prin deciziile luate este afectat scopul pentru care acesta a fost numit, îi sunt aplicabile prevederile legale aferente”, se arată în comunicatul ministerului.

Ultimele Articole