sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

CFR Călători ingnoră turiștii care vor să-și petreacă minivacanța de 1 Iunie în Vama Veche

CFR Călători dă cu piciorul banilor pe care i-ar fi putut încasa de la turiștii ce vor să-și petreacă minivacanța de 1 Iunie în Vama Veche și în stațiunile din sudul litoralului, în general.

Operatorul feroviar de stat a dat publicității miercuri după-amiază un comunicat în care se laudă cum s-a pregătit pentru minivacanță: ”CFR Călători informează că în minivacanța prilejuită de Ziua Copilului și Sărbătoarea Rusaliilor este pusă la dispoziția publicului călător capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă, pentru asigurarea mobilității către destinațiile dorite. Astfel, pentru perioada 1 – 5 iunie 2023, au fost suplimentate cu vagoane atât trenurile care circulă pe cele mai solicitate rute, cât și cele care conectează capitala cu orașele mari din principalele regiuni ale țării. De asemenea, se au în vedere și suplimentări operative și punctuale, în funcție de parcul de vagoane tehnic disponibil și dinamica fluxului de pasageri. Totodată, pentru asigurarea circulației trenurilor în condiții optime, a fost suplimentat și personalul tehnic din depouri care, în caz de defecțiuni neprevăzute la materialul rulant să intervină pentru remedierea acestora și redarea în circulație în siguranță, în cel mai scurt timp. Zilnic, în această perioadă, între Bucureşti şi litoral circulă 12 perechi de trenuri directe, iar legătura feroviară între Bucureşti şi Braşov este asigurată cu aproximativ 20 de perechi de trenuri directe”.

Operatorul de stat nu vrea bani din minivacanța de 1 Iunie în Vama Veche

De fapt, operatorul feroviar de stat nu a făcut nimic pentru suplimentarea trenurilor spre și dinspre litoral. Și azi, miercuri, înainte de minivacanță, sunt în circulație tot 12 perechi de trenuri directe între București Nord și Constanța, așa cum vor fi și mâine, și în zilele ce vor urma.

De asemenea, CFR Călători nu a introdus niciun tren direct București-Mangalia, pentru a duce turiștii către Vama Veche și stațiunile din sudul litoralului, în general. Singurul operator feroviar care asigură o legătură directă cu sudul litoralului, încă de la 1 Mai, este Regio Călători, așa cum a scris recent Club Feroviar.

Turiștii vor fi nevoiți să schimbe trenul la Constanța, iar mulți dintre ei se vor duce la microbuze.

Ultimele Articole