CFR Călători închiriază locomotive către companii private, pentru-și spori veniturile

Pentru a-şi spori veniturile, CFR Călători închiriază locomotive către companii private, iar astfel ponderea veniturilor suplimentare ar urma să crească la 2-3% din total, faţă de sub 1% în anii precedenţi.

CFR Călători închiriază locomotive

CFR Călători are obligaţia de a atrage venituri suplimentare prin valorificarea activelor excedentare (închiriere spaţii, închirieri material rulant, închirieri terenuri etc.) ca orice societate comercială cu un comportament normal în piaţă, au spus reprezentanţii CFR Călători, citați de Economica.net.

Una din componentele de business care implică creşterea veniturilor companiei este “închirierea de material rulant excedentar în mod transparent şi nediscriminatoriu, la nivelul tarifelor aprobate de către Consiliul de Administraţie al CFR Călători”, tarife care se aplică tuturor firmelor în condiţii de nediscriminare.

CFR Călători închiriază locomotive cu 2.700 lei pe zi

“Veniturile realizate din închirierea unei locomotive electrice sunt în valoare de 2.700 lei/zi fără TVA. Contractele de închiriere sunt contracte standard care impun obligaţii majore în sarcina chiriaşului în conformitate cu OMT nr. 535, respectiv alte reglementări tehnice în vigoare, inclusiv respectarea activului închiriat prin obligativitatea încheierii unei poliţe de asigurare şi garantarea plăţii chiriei printr-o scrisoare de garanţie bancară”, au mai spus reprezentanţii CFR Călători.

Pasionatii de infrastructură de pe forumul Asociaţiei Metrou Uşor au postat o imagine cu locomotiva EA 772 a depoului Ploieşti, care, potrivit lor, este pregatită pentru a fi închiriată către Unicom Tranzit timp de un an de zile.