miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

CFR Călători împrumută 200 de milioane de lei de la două bănci

CFR Călători împrumută 200 de milioane de lei de la două bănci, pentru care va plăti dobânzi de aproximativ 20,32 milioane de lei.

Două bănci din România, și anume BRD și Unicredit Bank, au depus oferte pentru cele 14 linii de creditare solicitate de CFR Călători în cadrul unei licitații demarate în luna august.

Deși puteau depune oferte pentru oricât de multe loturi, BRD și Unicredit au avut grijă să nu liciteze pe loturi pentru care cealaltă bancă a depus ofertă, probabil pentru a nu fi nevoite să intre în competiție. CFR Călători va plăti o dobândă totală cu aproape 4 puncte procentuale mai mare decât referința solicitată de CFR Călători, și anume ROBOR la o lună. Această dobândă se află în prezent la un nivel de 6,35%.

CFR Călători împrumută separat

BRD a depus ofertă pentru loturile 9-14, în timp ce Unicredit a depus propunere pentru loturile 1-8. Valoarea loturile este cuprinsă între 9 milioane de lei și 19,6 milioane de lei.

Împrumuturile vor fi garantate cu ipotecă asupra materialului rulant în dotare în pondere maximă de 200% din valoarea acestuia.

CFR Călători menționează că linia de credit va fi utilizată pentru refinanțarea unei linii de credit angajată ulterior, ce are scadența finală la 4 noiembrie 2023 și care a fost utilizată pentru a finanța capitalul de lucru al societății.

Ultimele Articole