CFR Calatori atribuie contracte de reparatii vagoane de circa 240 milioane lei

La 13 august, CFR Calatori a atribuit 4 acorduri-cadru de achiziţie “Servicii de reparaţie planificată tip RTG la vagoane de călători”, cu o valabilitate de 24 de luni, pentru un număr de 371 de vagoane de călători. Cele 4 acorduri-cadru au fost semnate cu doua companii romanesti, Astra Vagoane Calatori si Atelierele CFR Grivita, iar valoarea totala se ridica la aproximativ 240 milioane lei, fara TVA.

Astfel, Lotul 1 prevede servicii de reparaţie planificată tip RTG, înlocuire roti monobloc, osii-ax, discuri de frână uzate complet sau defecte la osiile montate, refacere protecție anticorozivă și vopsire integrală în sistem poliuretanic, la vagoane de călători seriile 1070, 1090, 1091. Contractul-cadru a fost semnat cu Astra Vagoane Calatori pentru o valoare totala estimata la 31,91 milioane lei, fara TVA.

 Lotul 2 -cuprinde servicii de reparaţie planificată tip RTG, înlocuire roti monobloc, osii-ax, discuri de frână uzate complet sau defecte la osiile montate, refacere protecție anticorozivă și vopsire integrală în sistem poliuretanic, la vagoane de călători seriile 2176, 2186, 8487, 8987, 2087, 2187. Contractul-cadru a fost atribuit aceleiasi companii aradene Astra Vagoane Calatori pentru o valoare totala estimata la 129,10 milioane lei, fara TVA.

Lotul 3 se refera la servicii de reparaţie planificată tip RTG, înlocuire roti monobloc, osii-ax, discuri de frână uzate complet sau defecte la osiile montate, refacere protecție anticorozivă și vopsire integrală în sistem poliuretanic, la vagoane de călători seriile 2296, 8483, 8496, 8476, 8576, 8676. Acest contract-cadru a fost semnat cu reparatorul de material rulant Atelierele CFR Grivita, cu o valoare totala estimata la 45,64 milioane lei, fara TVA.

Lotul 4 cuprinde servicii de reparaţie planificată tip RTG, înlocuire roti monobloc, osii-ax, discuri de frână uzate complet sau defecte la osiile montate, refacere protecție anticorozivă și vopsire integrală în sistem poliuretanic, la vagoane de călători seriile 3076, 2276, 8376. Contractul-cadru a fost semnat cu Atelierele CFR Grivita, cu o valoare totala estimata la 27,59 milioane lei, fara TVA.

Pe măsură ce vor fi redate în exploatare vagoanele din procesul de reparaţii, revizii planificate şi modernizare, se va putea continua suplimentarea compunerii trenurilor la nivelul aşteptărilor de confort şi mobilitate ale publicului călător, anunta operatorul national de transport feroviar de pasageri.

În prezent, CFR Călători are în circulaţie în compunerea trenurilor de pasageri întreg parcul de material rulant disponibil din punct de vedere tehnic pentru circulaţie, în vederea preluării afluenţei de călători înregistrată în ultimele luni şi ia toate măsurile la nivel de activitate de bază pentru a satisface toate cererile în contextul acestui trafic crescut.