joi, iunie 1, 2023
spot_img

CFR Călători a pierdut definitiv procesul cu Club Feroviar. Ambiția lui Preoteasa, plătită din bani publici

CFR Călători a pierdut definitiv procesul cu Club Feroviar. Directorul general al operatorului feroviar de stat, Traian Preoteasa, a acționat în instanță publicația noastră, însă a pierdut, deoarece instanța i-a respins cererea. Cum operatorul feroviar de stat nu a făcut apel, decizia a rămas definitivă. Acum, CFR Călători trebuie să ne achite cheltuielile de judecată, lucru pe care ar trebui să-l facă Traian Preoteasa din propriul buzunar, nu din bani publici.

Traian Preoteasa a dat în judecată Club Feroviar pentru două articole care, considera el, aduceau atingere imaginii societății de stat pe care o conduce: ”CFR Călători anulează 12 trenuri profitabile și le face cadou Transferoviar Călători” și ”Cum își bat joc Traian Preoteasa și Călin Mitică de imaginea României”.

Ambele aveau ca obiect circulația trenurilor care fac legătura între Gara de Nord din București și Aeroportul Internațional Henri Coandă. CFR Călători a reclamat faptul că Club Feroviar nu a publicat replicile trimise la aceste articole, în baza dreptului la replică, lucru care era fals, fapt ce a fost deomonstrat. De asemenea, conducerea CFR Călători a recunoscut că aspectele semnalate în cel de-al doilea articol, mai ales căldura infernală care era în automotoarele Desiro, sunt adevărate.CFR Călători a pierdut definitiv procesul cu Club Feroviar. Nu a făcut apel

Decizia instanței (Judecătoria Sectorului 3 București) a fost pronunțată joi, 22 decembrie 2022.

”Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. în contradictoriu cu pârâta Club Feroviar S.R.L., ca neîntemeiată. Obligă reclamanta la plata către pârâtă a sumei de 6.753,55 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti. Pronunţată astăzi, 22.12.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în Hotarârea 12538/2022  22.12.2022, așa cum este ea publicată pe portalul instanțelor de judecată din România.

De ce nu plătește Traian Preoteasa cheltuielile de judecată?

CFR Călători a pierdut definitiv procesul Bugetul CFR Călători pe 2023 deraierea de la Roșiori Preoteasa la conducerea CFR Călători 16 februarie - Ziua FeroviaruluiSNTFC CFR Călători nu a depus nicio cerere de apel, așa că decizia din decembrie a rămas definitivă.

Club Feroviar a notificat SNTFC CFR Călători cu privire la plata cheltuielilor de judecată: ”Având în vedere că prin Sentința civilă nr. 12538/22.12.2022, pronunțată de Judecatoria Sectorului 3 – Secția Civilă, în dosarul nr. 17766/301/2022, ați fost obligat la plata sumei de 6.753,55 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Vă notificăm prin prezenta să puneți în aplicare hotărârea de mai sus și să efectuați plata sumei de 6.753,55 lei în termen de maximum 7 zile calendaristice de la data primirii prezentei notificări, în contul nr. XXX. În cazul refuzului de a efectua plata de bunăvoie, vă comunicăm că ne vom adresa executorului judecătoresc pentru punerea în executare silită a hotărârii sus-menționate, urmând ca dumneavoastră să suportați onorariul executorului, precum și cheltuielile care se vor adăuga privind asistența juridică”.

Cel mai probabil, SNTFC CFR Călători SA va face plata cuvenită în contul nostru. Însă de ce trebuie ca societatea de stat, finanțată din bani publici (primește compensație de la bugetul de stat, de unde se suportă și pierderile uriașe) și din banii celor care cumpără bilete de tren, să plătească pentru ambiția unui director aflat efemer la conducerea sa? De ce Traian Preoteasa nu plătește din propriul buzunar cheltuielile de judecată?

Facem apel la Consiliul de Administrație: imputați-i banii lui Traian Preoteasa!

Pe această cale, Club Feroviar face apel la membrii Consiliului de Administrație al operatorului feroviar de stat pentru a se îndrepta împotriva directorului general, căruia să-i poprească din salariu, eșalonat, potrivit legii, suma de 6.753,55 lei.

Facem acest demers pentru că nu este normal ca toți românii să plătească pentru ambiția unui director interimar al societății. Sigur, la cifra de afaceri a SNTFC CFR Călători, suma este una neglijabilă, însă este o chestiune de principiu.

Și Adrian Cuculis a pierdut procesul cu Club Feroviar, dar nu a plătit din bani publici

Adrian Cuculis a pierdut definitiv procesul
FOTO Facebook Adrian Cuculis

Anul trecut, Club Feroviar a câștigat și procesul cu avocatul Adrian Cuculis, în care am fost reprezentați tot de doamna avocat Marinela Cioroabă, căreia îi mulțumim pe această cale.

Avocatul ne acționase în justiție în anul 2019, deranjat de un articol în care arătam că afirmațiile sale referitoare la calea ferată Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă nu se susțin.

CITEȘTE și Linia ferată de aeroport NU va trece prin curțile oamenilor. Un fake news avocățesc

În articol arătam cum avocatul Adrian Cuculis, prezent mai tot timpul pe la posturile TV, dornic să-și facă imagine pe gratis pentru a-i crește cota, i-a incitat pe mai mulți locuitori din zona pe unde urma să fie construită calea ferată București Nord-Aeroport Henri Coandă să cheme presa pentru a se plânge că se vor trezi cu șinele prin curte. Cu acel prilej, am demontat afirmațiile sale și am prezentat un document al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, care arăta clar că linia de cale ferată nu va trece prin curțile locuitorilor, ci pe deasupra acestora, la o distanță rezonabilă și legală de case sau vile.

Ne-a dat în judecată și a pierdut. Apoi a achitat cheltuielile de judecată din banii societății sale de avocatură, nu din bani publici, așa cum se pregătește să facă Traian Preoteasa.

Ultimele Articole