CFR Brașov consultă piața privind semnalizarea feroviară. Regionala Brașov a lansat o consultare a pieței privind valorile unei licitații de sporire a eficienței economice și siguranței feroviare în domeniul centralizării.
Consultarea are ca scop stabilirea valorii estimate și cerințelor din caietul de sarcini pentru obiectivul ,,Sporirea eficienței economice și a siguranței feroviare, Lot 3 – Sucursala Regională CF Brașov” (pr.si execuție), sublot 1 – Războieni– Târgu Mureș – linia CF 316 Deda – Războieni”.
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” – S.A. prin Sucursala Regională CF Brașov dorește să implementeze proiectul menționat împărțit în 8 loturi: Lot 3 – Sucursala Regională CF Brașov” (proiectare și execuție), sublot 1 – Războieni– Târgu Mureș – linia CF 316 Deda – Războieni.
Implementarea proiectului are ca obiectiv sporirea eficienței economice și a siguranței feroviare prin creșterea nivelului de centralizare al instalațiilor de semnalizare feroviară și este una din etapele prin care se realizează lucrările cuprinse în Capitolul I.I – Modernizarea și reînnoirea infrastructurii feroviare din Pilonul I – Tranziția verde, Componenta C4 – Transport sustenabil din PNRR, respectiv „Centralizări electronice și electrodinamice”.
Ce își propune proiectul
Proiectul are următoarele obiective specifice:
– modernizarea instalațiilor de centralizare si semnalizare;
– costuri de întreținere mici care să conducă la eficientizarea din punct de vedere economic a activității de exploatare;
– îmbunătățirea sistemului de management/ gestionare a(l) traficului;
– scurtarea timpilor de călătorie;
– creșterea productivității și reducerea costurilor de exploatare în domeniul conducerii traficului prin creșterea gradului de centralizare a instalațiilor de semnalizare;
– eficientizarea operațiunilor din nodurile feroviare pentru asigurarea unor conexiuni mai rapide cu alte rute feroviare din zonă prin integrarea instalațiilor de semnalizare în centre de management al traficului;
– creșterea nivelului de siguranță a traficului feroviar prin modernizarea instalațiilor mecanice;
– creșterea gradului de confort, precum și reducerea riscurilor de poluare sau de îmbolnăvire a populației;
– diminuarea efectelor adverse asupra mediului;
– deplasarea în condiții de siguranță a persoanelor și bunurilor;
– eliminarea și reducerea costurilor generate de accidentele și incidentele feroviare;
– creșterea eficienței activității de operare și întreținere a rețelei de cale ferată din România;
– la nivelul Beneficiarului vor exista avantaje incontestabile în ceea ce privește reducerea costurilor de întreținere și de îmbunătățire a performanțelor liniei și a condițiilor de calitate și siguranță în circulația trenurilor.
Durata execuției
Durata totală estimată a serviciilor este de 83 de luni, care este calculată luându-se în considerare durata estimată de proiectare și execuție a lucrărilor de 21 de luni, din care: – perioada de pre-construcție: 6 luni; – perioada de construcție: 15 luni, precum și: – perioada de notificare a defecțiunilor: 60 de luni; – perioada de închidere: 2 luni.