Un angajat al Telecomunicații CFR a murit electrocutat între stațiile Simeria și Orăștie

2 decembrie 2019

Un angajat al Telecomunicații CFR a murit electrocutat luni între stațiile Simeria și Orăștie, unde monta console pentru fibră optică pe stâlpii de cale ferată.

CFR a murit electrocutat femeie a fost lovită de tren lovit de tren

La fața locului au ajuns echipele de intervenție. Cauza morții a fost electrocutare.

„Victima era încadrată ca tehnician telecomunicaţii la o firmă de specialitate în domeniul telecomunicaţiilor pentru infrastructura CFR. S-a urcat pe stâlpul de înaltă tensiune de la linia ferată, neştiind că este sub tensiune, ei ştiau că a fost scos de sub tensiune, pentru a instala fibră optică, şi a fost curentat”, a precizat Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara.

În ciuda manevrelor de resuscitare, viaţa electricianului nu a mai putut fi salvată. „Pacientul prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare şi a toracelui, precum şi multiple traumatisme rezultate în urma căderii de la o înălţime de circa trei metri”, a precizat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Hunedoara, citat de Ziarul Hunedoreanului.

Poliţiştii si reprezentanţii ITM efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăştie, pentru ucidere din culpă.