duminică, iulie 14, 2024
spot_img

CFM lanseaza licitatia de achizitie a locomotivelor in aprilie

CFMCaile Ferate din Moldova (CFM) intentioneaza sa lanseze licitatia pentru achizitia a 10 noi locomotive multi-sistem in aprilie, a anuntat directorul general al companiei, Iurii Topala. Pentru acest proiect, se vor primi in total 110 mil euro, inclusiv grant-uri.
Termenul de desfasurare este de 60 de zile pentru procurarea caietului de sarcini si o luna pentru anuntarea companiei castigatoare.
In ceea ce priveste livrarea locomotivelor, conform caietului de sarcini, termenul este de 12 luni, insa „vehiculele pot fi achizitionate mai devreme, in functie de posibilitatea producatorului. Pana la finele acestui an speram sa avem deja cateva locomotive noi, iar restul sa fie puse in circulatie in 2017”, a explicat Topala.
Pentru proiectul CFM, BERD si BEI si-au dat acordul de finantare. EBRD va acorda 52,5 mil euro. Valoarea primei transe este de 27,5 mil euro, iar a doua, 25 mil euro. Din aceasta suma, valoarea primei transe va fi utilizata pentru achizitia de locomotive, iar 25 mil euro pentru modernizarea infrastructurii feroviare.
In paralel, si BEI va acorda un credit similar pentru sprijinirea proiectului, cele doua parti urmand sa semneze acordul de finantare.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole