spot_img
vineri, octombrie 22, 2021
spot_img

CFiR, UPB, UTCB, FML și OPSFPR strâng rândurile, fac zid și îmbrățișează un țel comun: CARIERA FEROVIARĂ

Carieră Feroviară în România (CFiR) a desfășurat o serie de întâlniri în luna septembrie, de o foarte mare importanță pentru viitorul domeniului feroviar, și mai ales pentru prezentul și viitorul resursei umane, a feroviarilor de carieră, dar și a celor care urmează să îmbrățișeze meserii și profesii aparținând acestei industrii.

În acest sens, CFiR a decis să-și îndrepte atenția și să-și focalizeze energia către componenta educațională, gândind și demarând lucrările la un plan comun pentru atragerea absolvenților de liceu către Facultatea de Transporturi a Universității Politehnica București (FT–UPB), respectiv Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București (FCFDP–UTCB), dar și a absolvenților de studii universitare de licență ale altor specializări către masteratele cu profil feroviar.

Toate aceste lucruri împreună cu domnul prodecan al Facultății de Transporturi, prof. dr. ing. Gabriel Popa și cu domnul decan al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri,  conf. dr. ing. Adrian Burlacu).

Mai mult, cei trei parteneri (CFiR, UPB și UTCB) își doresc loializarea celor care finalizează studiile universitare de licență, astfel încât aceștia să-și continue studiile universitare de masterat în cadrul acelorași instituții, după care să-și îndrepte pașii către o Carieră Feroviară de succes și de lungă durată.

Într-un cadru mai larg, dar păstrând registrul feroviar, discuțiile cu Sindicatele (Federația Mecanicilor de Locomotivă – FML), respectiv cu Patronatele (Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România – OPSFPR) au ajutat CFiR să identifice problemele reale cu care se confruntă atât personalul feroviar din sistemul bugetar și privat, cât și angajatorii acestora (companii de stat sau private).

Pe cale de consecință, împreună cu domnul Iulian Măntescu, președinte al FML și cu domnul Vasile Șeclăman, președinteal OPSFPR, CFiR a organizat un Webinar despre viitorul Căii Ferate Române, în cadrul căruia au fost explicate pe înțelesul tuturor celor angrenați în acest sistem, două legi de importanță majoră: Statutul Personalului Feroviar și  Proiectul de Lege privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare.

În urma dezbaterilor, s-au tras concluzii importante, menite să ușureze activitatea celor care lucrează în domeniul feroviar.

Carieră Feroviară în România (CFiR) nu se oprește aici, ci va continua seria de întâlniri cu lideri din domeniu, instituții, entități care pot contribui la binele comunității feroviare și la construirea unui viitor mai bun, prin educare și formare, fidelizare și găsirea de soluții acolo unde și dacă este cazul.

 

Împreună suntem de Neoprit! Ne vedem în VÂRF!! 

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole