spot_img
vineri, iulie 1, 2022
spot_img

CFF vinde trenurile vechi. Căile ferate elvețiene și-au făcut magazin online, nu lipsesc clienții

CFF vinde trenurile vechi. Compania feroviară elvețiană vrea să scape de trenurile și de utilajele de care nu are nevoie, pe un site de vânzări online pe care l-a deschis cu această ocazie.

CFF vinde trenurile vechi
Acest tren de salvare este scos la vânzare pentru un milion de franci elvețieni

Site-ul SBBresale.ch oferă la vânzare tot ce poate să-i intereseze pe pasionații de cale ferată. ”Am comunicat lansarea pe internet de săptămâna trecută, pentru a vedea dacă sunt persoane interesate”, a declarat purtătorul de cuvânt al CFF, Stephan Wehrle.

CFF vizează cu precădere dealeri profesioniști și companii industriale. Dar oferta li se adresează și prietenilor căii ferate sau cluburile de fani care vor să utilizeze vechiul material feroviar ca ornament, a adăugat Stephan Wehrle.

CFF vinde trenurile vechi, dar și transformatoare și macazuri

Potrivit acestui site, unii cumpărători au sesizat deja ocazia. Un transformator trifazat a fost vândut pentru 75.000 de franci elvețieni (aproximativ 67.000 de euro), dar și trei macazuri din anii 2002 – 2003 pentru sume cuprinse între 25.000 și 29.000 de franci (22.500 și 26.000 de euro).

Pe de altă parte, două automotoare de 800.000, respectiv 1,3 milioane de franci elvețieni (720.000, respectiv 1,6 milioane de euro) încă nu și-au găsit cumpărător. La fel și un tren de pompieri și de salvare, pus la vânzare pentru un milion de franci (circa 900.000 de euro) sau o locomotivă diesel electrică pentru numai 200.000 de franci (180.000 de euro).

CFF cunosc identitatea cumpărătorilor, însă aceștia nu trebuie să explice din ce cauză și-au dorit un anume obiect. ”Dacă vom constata că o persoană face cumpărături sistematice, pentru ca apoi să revândă, vom încerca să impunem un termen”, precizează Stephan Wehrle. Și totuși, acest tip de ”bișniță”, cum se zice în România, nu poate fi evitat în totalitate.

Asortimentul online trebuie să fie auzit rapid. Ansamblul diviziilor CFF pot propune obiecte care să fie scoase la vânzare. Obiectivul principal este gestionarea materialelor în ideea unei economii durabile. Și nu în ultimul rând aceste vânzări alimentează bugetul companiei.

Ultimele Articole