spot_img
marți, ianuarie 25, 2022
spot_img

Patru transportatori rutieri vor prelua 35% din CFF Cargo, societatea elvețiană de transport feroviar de marfă

Planzer, Camion Transport, Galliker și Bertschi vor prelua împreună 35% din CFF Cargo, societatea elvețiană de transport feroviar de marfă.

CFF Cargo

Această tranzacție trebuie însă să primească girul autorităților de concurență, o decizie fiind așteptată în primăvara anului viitor. .

Companiile de transport Planzer, Camion Transport, Galliker și Bertschi, reunite în cadrul Swiss Combi, vor să controleze 35% din capitalul social al CFF Cargo. Cele două părți nu au vrut să dezvăluie valoarea tranzacției, care trebuie să primească aprobarea Comisiei Concurenței din țara cantoanelor. ”Obiectivul este de a întări competitivitatea căii ferate în cadrul lanțului logistic și de a face să intervină fiecare mod de transport pe măsura atuurilor lor”, au declarat CCF și Swiss Combi, într-un comunicat de presă comun.

Tranzacția nu se referă și la CFF Cargo International

CFF va rămâne acționarul majoritar al CFF Cargo, cu un procent de 65%. În ce privește Swiss Combi, ea se compune din operatorii de logistică Planzer (40%), Camion Transport (40%), Bertschi (10%) și Galliker (10%).

Tranzacția nu vizează comerțul internațional. În consecință, CFF Cargo International va fi separată de CFF Cargo în primăvara anului viitor și transferată direct la CFF.

CFF și Swiss Combi adaugă faptul că parteneriatul nu va antrena nicio disponibilizare de personal în plus față de cele deja anunțate. Site-ul La Cote amintește faptul că în luna martie a acestui an CFF Cargo a anunțat că vrea să renunțe până în 2020 la 330 de posturi din totalul de 2.200 și că până în 2023 va avea cu 800 de salariați mai puțin.

Ultimele Articole