spot_img
luni, octombrie 3, 2022
spot_img

Transferul CFF Cargo la CFF nu e văzut cu ochi buni de Comisia de Concurență din Elveția

Cumpărarea CFF Cargo de către Chemins de fer fédéraux  (Căile Ferate Federale – CFF) nu e văzută cu ochi buni de Comisia de Concurență din Țara Cantoanelor.

CFF Cargo

Cumpărarea CFF Cargo de către CFF și transportatorii rutieri Planzer și Camion-Transport prezintă, potrovit Comisiei de Concurență (Comco) din Elveția riscul ”de a crea sau întări o poziție dominantă pe diferite piețe”, informează Swiss Info.

Într-un comunicat dat publicității joi, jandarmul de concurență semnalează că examinarea prealabilă a operațiunii a scos la iveală ”indiciile ale existenței unei poziții dominante” în domeniul transportului feroviar de mărfuri, al serviciilor de operator feroviar și al serviciilor de transbordare. În acedst ultim caz, există de asemenea și riscul ”creării unei poziții dominante colective”.

Cazul CFF Cargo va fi examinat mai aprofundat

Pe cale de consecință, Comco intenționează ”să examineze de manieră aprofundată modul în care concentrarea prevăzută va avea impact asupra concurenței”. Concluziile Comisiei de Concurență sunt așteptate să fie făcute publice în termenul de patru luni prevăzut de legislația din Țara Cantoanelor.

Ultimele Articole