vineri, iunie 28, 2024
spot_img

BREAKING Certificatul de siguranță al United Railways nu mai este restricționat

Certificatul de siguranță al United Railways, operator al cărui mecanic de locomotivă, beat fiind, a provocat accidentul feroviar de la Toporu, nu mai este restricționat.

Surse din domeniul feroviar au declarat pentru publicația noastră că Autoritatea pentru Siguranță Feroviară Română (ASFR) a suspendat restricționarea certificatului unic de siguranță al operatorului. Între timp, s-au făcut controale la operatorul respectiv și s-au aplicat amenzi în consecință, au mai precizat sursele citate.

Certificatul de siguranță al United Railways, restricționat timp de nouă zile

După accidentul de la Toporu, în care două locomotive s-au ciocnit, ASFR a tras pe dreapta toate trenurile United Railways, așa cum a scris Club Feroviar.

Prin documentul emis de ASFR, începând din data de 17 mai, ora 11:25 s-a restricționat certificatul unic de siguranță aparținând operatorului de transport feroviar United Railways. De asemenea, s-a dispus anularea circulației tuturor trenurilor programate și neexpediate și neprogramarea altor trenuri până la noi dispoziții. Potrivit documentului, trenurile aflate în circulație își vor continua mersul până la stația de destinație cu asigurarea de către operator a tuturor măsurilor de siguranță.

Măsura luată de ASFR a fost în conformitate cu prevederile OMTIC nr. 932/2020, Capitolul III, articolul 4 și a prevederilor OUG nr. 73/2019 privind siguranța feroviară. O măsură similară a fost luată în urmă cu doi ani la adresa Tim Rail Cargo, după accidentul din stația Fetești.

Măsura a fost dispusă după ce mecanicul de locomotivă al United Railways implicat în accidentul feroviar de la Toporu a fost descoperit beat de către polițiștii care s-au deplasat la fața locului și i-au testat pe cei doi conducători de locomotive. De asemenea, și șeful de tren era băut, dar acesta din urmă a refuzat să fie testat, fiind dus la spital pentru prelevarea de probe biologice.

„Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul drager, rezultatele fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru unul dintre aceștia, iar pentru celălalt, rezultatul a fost negativ”, a comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Aghireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole