vineri, mai 17, 2024
spot_img

Cererea de transport cu metroul, încă la jumătate din nivelul anului 2019

Aproape 7 milioane de călători au validat cartele în staţiile de metrou din Bucureşti în cursul lunii iunie 2021. Față de acum doi ani, cifrele sunt la jumătate.

Faţă de acum doi ani, când pandemia nu exista, cifra este la jumătate, însă comparativ cu iunie 2020, când restricţiile abia fuseseră ridicate, iar teama de a merge cu transportul în comun era la cote ridicate, numărul de călători este cu 15% mai mare, potrivit Zf.ro. Sunt, aşadar, semnale că traficul de la metrou îşi revine, însă într-un ritm lent.

„Lumea a început să revină la metrou. Majoritatea călătorilor poartă mască, dar mai sunt şi unii care nu o fac. De aceea, îi încurajăm pe cei care văd călători fără mască să atragă atenţia agenţilor de pază sau să facă petiţii către noi. Cei de la pază merg şi le recomandă să-şi pună masca celor care nu o au. Am remarcat că se menţine traficul considerabil mai mic din staţiile Aurel Vlaicu şi Pipera, pentru că multe companii lucrează în continuare în regim de telemuncă“, spune Ştefan Paraschiv, directorul general al Metrorex.(D.C.)

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole