spot_img
vineri, decembrie 3, 2021
spot_img

CERERE: Căile ferate, incluse în viitorul plan de salvare post – COVID

Două asociații ale transporturilor feroviare, anume UNIFE și CER, solicită Comisiei Europene și miniștrilor Transporturilor să integreze sectorul feroviar în planul de recuperare post-COVID-19 și în următorul Cadru Financiar Multianual (CFM), care trebuie să promoveze căile ferate drept coloana vertebrală a sistemului de transport și ca element important pentru dezvoltarea economică.

Scrisoarea a fost trimisă lui Frans Timmermans, vicepreședintele Acordului Verde European, Adinei Vălean, comisar pentru transport, Elisei Ferreira, comisarului pentru coeziune și reforme și miniștrilor transporturilor europene.

Următorul cadru și criza COVID-19 au o legătură puternică, deoarece relevă faptul că un buget al UE trebuie să se concentreze pe investiții durabile care să conducă la redresarea economiei.

„Următorul CFM, în special CEF (fonduri coeziune – n.red.), fondurile structurale și programul Horizon Europe ar trebui își propună să transforme sectorul feroviar element principal al sistemului european de transport, coloană vertebrală a mobilității de mâine. CEF 2 trebuie extins prin alocarea mai multor resurse bugetare pentru a realiza tranziția rapidă către o mobilitate ecologică și durabilă”, se arată în scrisoare.

Cele două asociații subliniază faptul că evenimentele recente, precum COVID-19, au relevat importanța investițiilor în repere economice de încredere, cum ar fi căile ferate. (D.C.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole