Chinezii continuă ”asaltul” economic. CRRC a deschis un centru de cercetare feroviară la Torino

19 iunie 2019

Un centru modern de cercetare feroviară la Torino a fost inaugurat marți de societatea chineză CRRC Tangshan, având ca obiectiv întărirea colaborării bilaterale și a inovării în domeniul tehnologiilor de transport feroviar.

cercetare feroviară la Torino

Centrul va fie afiliat la Blue Engeneering, o societate italiană creată în 1993 și care este specializată în domeniile automobilelor, transporturilor feroviare, aerospațial, marină și tehnologii de informații și comunicații.

În 2016, trei companii chineze – CRRC Tangshan, China National Transportation Equipment & Engineering și GenertecItalia – au investit în Blue Engeneering, în care au primit 60%, respectiv câte 15% din capitalul social. Dario Gallina, președintele Asociației antreprenorilor din Torino, a declarat în cadrul ceremoniei că lansarea acestui centru de cercetare consacră recunoașterea competențelor Blue Engeneering de către CRRC Tangshan și că vor profita și alte societăți din sectorul feroviar.

500 de invitați, la lansarea centrului de cercetare feroviară la Torino

Mai mulți alți invitați au rezonat cu această propunere, cum ar fi primarul orașului Torino, Chiara Appendino, președintele Regiunii Piemont, Alberto Cirio, și rectorul Universității Politehnice din Torino, Guido Saracco. Wang Jun, vicepreședinte al CRRC Corporation Ltd. (CRRC), a declarat că acest centru de cercetare-dezvoltare va contribui la un nou elan de dezvoltare a Italiei, oferind oportunități mai bune de locuri de muncă și de dezvoltare.

În calitate de prim furnizor mondial de echipamente de transport feroviar, CRRC a creat deja mai multe centre de cercetare-dezvoltare în Statele Unite, Germania, Regatul Unit, Suedia, Africa de Sud și Turcia. La ceremonia de marți, printre cei 500 de invitați s-au aflat și Li Bin, consilier pentru Afaceri economice și comerciale la Ambasada Chinei în Italia, și Song Xuefeng, consulul general al Chinei la Milano, informează China.org.cn.