spot_img
luni, februarie 6, 2023
spot_img

Centralizarea instalațiilor de semnalizare feroviară: încă opt stații adjudecate

Încă două loturi, incluzând opt stații, din licitația organizată de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA pentru centralizarea instalațiilor de semnalizare feroviară au câștigători desemnați.

CNCF CFR SA a anunțat joi după amiază pe pagina sa de Facebook că a desemnat Asocierea ISPCF SA (lider de asociere) – SC Baicons Impex SRL câştigătoare a procedurilor de licitaţie publică pentru elaborarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) privind Sporirea eficienței economice și a siguranței feroviare prin creşterea nivelului de centralizare al instalaţiilor de semnalizare feroviară: Lot 8 – Stații CF: Lot 3 – Sucursala Regională CF Cluj și Lot 6 – Stații CF: Lot 1 – Sucursala Regională CF București.

Oferta financiară a asocierii menționate pentru Lot 8 – Stații CF și Lot 3 – Sucursala Regională CF Cluj a fost de 3,017 milioane de lei fără TVA, iar pentru Lot 6 – Stații CF și Lot 1 – Sucursala Regională CF București, a fost de 881.334,39 lei fără TVA.

Centralizarea instalațiilor de semnalizare feroviară. Șase stații de la Regionala Cluj și două de la București

Sursa de finanțare este asigurată din fonduri nerambursabile prevăzute în Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), iar durata contractelor va fi de nouă luni, de la data de începere a prestării serviciilor. Prin aceste contracte se vor implementa sisteme de centralizare electronică în stațiile CF Bușag, Acâș, Vișeul de Jos, Diosig, Biharia și Halmeu, de pe raza SRCF Cluj și în stațiile CF Târgoviște și Nucet, de pe raza SRCF București.

Modernizarea instalațiilor de siguranță aferente căii ferate existente (atât a celor din stații, cât și a celor din interstații) are rolul de a crește siguranța traficului feroviar, dar și creșterea capacității sectoarelor feroviare prin utilizarea echipamentelor moderne. Din punct de vedere al beneficiilor centralizării electronice, se evidențiază pe lângă componentele de siguranță și capacitate și scăderea semnificativă a cheltuielilor companiei cu personalul și întreținerea, ceea ce conduce la o mai eficientă utilizare a fondurilor pentru asigurarea unei infrastructuri feroviare atractive, pentru operatorii de transport pe calea ferată și beneficiarii acesteia.

Creșterea nivelului de centralizare al unor instalații de semnalizare, prin centralizarea instalațiilor și integrarea acestora în centre de management ale traficului rezolvă problema deficitului de personal, contribuie la îmbunătățirea siguranței circulației trenurilor și conduce la creșterea vitezei de circulație pe secțiile modernizate.

Alte două stații au câștigători desemnați

La începutul săptămânii, CNCF CFR SA a anunțat, printr-o altă postare, că a desemnat Asocierea SC Baicons Impex SRL (lider de asociere) – ISPCF SA câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru elaborarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) privind „Sporirea eficienței economice și a siguranței feroviare prin creşterea nivelului de centralizare al instalaţiilor de semnalizare feroviară: Lot 7 – Stații CF: Lot 2 – Sucursala Regională CF Craiova.

Oferta financiară a asocierii a fost de 850.000 lei fără TVA. Prin aceste contracte se vor implementa sisteme de centralizare electronică în stațiile CF Amaradia și Bascov.

Ultimele Articole