spot_img
sâmbătă, octombrie 1, 2022
spot_img

Cehii analizează posibilitatea fabricării de locomotive cu hidrogen

Producătorul ceh CZ LOKO analizează fezabilitatea construirii unei locomotive pe bază de hidrogen. Planurile similare au fost anunțate recent și de fabricanții polonezi.
Proiectul a fost numit provizoriu HydrogenShunter 1000, potrivit rail-news.com. În prezent, proiectul producătorului ceh de locomotive este în faza de studiu. Urmează să se determine dacă firma cehă va continua să dezvolte un prototip. Proiectul a fost anunțat la un seminar tehnic găzduit de Asociația Transportatorilor Feroviari de Marfă din Republica Cehă (Žesnad) de către directorul de vânzări CZ Loko, Jan Kutálek.

 La eveniment, Kutálek a menționat provocări aduse de European Green Deal industriei și răspunsul companiei sale. Kutálek a discutat despre dezvoltarea de către CZ Loko a două tipuri de locomotive duale și hibride, pe lângă necesitatea de a implementa soluții neconvenționale, cum ar fi hidrogenul. El a continuat spunând că Green Deal implică o schimbare fundamentală în comportamentul întregii piețe a UE, dar că, din păcate, dinamica schimbării este considerabil mai mare decât capacitatea pieței de a se adapta.

Inovații deosebite pică testul sustenabilității financiare

Menționând că inovațiile ecologice sunt costisitoare și pot fi dezvoltate doar de cele mai puternice companii, el a subliniat că unele inovații, tehnic reușite de altfel, ajung într-o fundătură atunci când evaluările arată că pur și simplu nu sunt sustenabile din punct de vedere operațional și/sau financiar. Acesta a fost motivul pentru care CZ LOKO a abandonat dezvoltarea unei locomotive cu gaz natural comprimat (CNG). După finalizarea designului tehnic și construirea unui prototip, firm cehă a descoperit că producția de masă nu era realistă și proiectul a fost abandonat.

Ultimele Articole