spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Cehia va construi o retea feroviara de mare viteza

Guvernul de la Praga a aprobat un plan ce vizează construirea unei rețele de cale ferată de mare viteză pe teritoriul ceh. Ministrul Transporturilor, Dan Tok, a precizat că rețeaua de transport feroviar de mare viteză va fi proiectată pentru trenuri capabile să circule cu 300 km/h, la fel ca și în alte state europene, dând exemplul Franței.

Proiectul s-ar ridica la valoarea de aproximativ 650 miliarde coroane cehești (24,5 miliarde euro). Rețeaua ar putea avea o lungime de 660 kilometri și în acest sens au fost efectuate o serie de studii de fezabilitate.

Aceasta va realiza conexiunea între Cehia și alte state vecine cu rețea feroviară de mare viteză, în special cu Germania. Prima astfel de rețea de pe teritoriul ceh va lega Praga și capitala Germaniei, Berlin. Acest lucru va facilita accesului Cehiei la statele Europei de Vest și prin rețelele acestora, la restul statelor cu rețea de mare viteză.

Totuși, nu a fost precizată și o dată exactă la care lucrările de construcție ar putea începe.

Deși Ministrul Tok nu a fost mai multe detalii, acesta a adăugat că ministerul din subordinea sa lucrează la un proiect de lege care ar putea accelera demararea proiectului ”în curând.”

Ultimele Articole