marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Cehia lanseaza reabilitarea tronsonului Brno – Jihlava

cehia-300x225Administratia Căilor Ferate Cehe, SZDC, a anuntat că a început reabilitarea unei parti importante a liniei de cale ferată nr 240. Lucrările se vor desfasura pe sectiunea de cale ferată Zastávka u Brno – Krahulov, in lungime de 45,6 km, parte a tronsonului Brno – Jihlava.
Cresterea capacitatii acestei linii la 100 km /h va fi atinsa prin modificarea geometriei liniei si prin suprainaltare transversala in curbe. Pe unele sectiuni se va executa si reabilitarea suprastructurii caii ferate. Se va intensifica siguranta la trecerile la nivel cu calea ferată, acestea fiind un factor restrictiv de viteză pe anumite sectiuni. In plus, va fi consolidata siguanta trecerilor la nivel prin intermediul noului echipament de semnalizare ce va fi instalat.
Costurile totale ale acestei investitii pentru reabilitarea liniei Okrisky – Zastávka u Brna se ridică la 248 milioane coroane cehsti (9,2 milioane euro), fără TVA. Proiectul va fi prezentat Uniunii Europene pentru a primi cofinantare din partea Fondului de Coeziune în cadrul Programului Operational Transporturi – POT 2.

Ultimele Articole