marți, februarie 20, 2024
spot_img

FOTO Cinci ceferiști care furau cereale din vagoane, prinși în flagrant de polițiștii gălățeni

Cinci ceferiști care furau cereale din vagoane în zona triajului Larga din Galați au fost prinși în flagrant delict de către polițiști.

La data de 12 decembrie 2023, în jurul orei 12:45, polițiștii din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Galați – Biroul de Investigații Criminale au depistat în flagrant delict cinci bărbați, angajați ai două districte de căi ferate, în timp ce încărcau într-un autovehicul șapte saci cu cereale (boabe), grâu și porumb, bunuri care ar fi fost sustrase din vagoane de marfă.

Cei depistați au fost identificați și s-a stabilit că doi dintre aceștia, de 51, respectiv 56 de ani, sunt din municipiul Galați, alți doi, de 55 și 56 de ani, sunt din satul Pleșa, comuna Berești-Meria, județul Galați, iar cel de-al cincilea, de 33 de ani, este din municipiul Brăila. Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi Galați, au fost făcute verificări, în zona triajului Larga, fiind descoperiți nouă saci încărcați cu același tip de cereale, au transmis oamenii legii.Percheziții acasă la șeful de echipă CFR

Astfel, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul Galați, la locuința unui alt bărbat, de 56 de ani, care ar avea funcția de șef de echipă în cadrul unuia dintre cele două districte.

În urma percheziției, au fost descoperiți cinci saci cu grâu, două butoaie (unul din lemn și unul de tablă, ce conțineau porumb și grâu amestec), trei saci mari (fiecare având greutatea aproximativă de 800 de kg) cu grâu, 28 de saci (dintre care 15 cu porumb și 13 cu grâu), iar într-o magazie, pe jos, a fost descoperită o cantitate de porumb și grâu, ce urmează a fi stabilită cu exactitate.

De asemenea, în timpul flagrantului delict, au fost descoperiți 30 de saci, fără conținut, în portbagajul mașinii, precum și 16 saci cu cantitatea totală de 620 kg cereale, care au fost ridicați. În cauză, pentru cei cinci ceferiști care furau cereale a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

Ultimele Articole