joi, iunie 1, 2023
spot_img

Mecanici de locomotivă băuți și alți ceferiști bețivi, depistați de Poliția Transporturi

Doi mecanici de locomotivă băuți și alți ceferiști bețivi, cu atribuții în domeniul siguranței feroviare, au fost depistați de Poliția Transporturi.

În perioada 11 aprilie – 15 mai 2022, polițiștii de la Transporturi au acționat pentru creşterea gradului de siguranţă şi securitate pe infrastructura națională de căi ferate, în colaborare cu Autoritatea de Siguranță Feroviară Română de la nivelul Autorității Feroviare Române.

Obiectivele acțiunilor au fost prevenirea producerii de evenimente/accidente feroviare, prevenirea riscurilor profesionale, protecția sănătății și securității lucrătorilor, eliminarea factorilor de risc și accidentare, verificarea respectării serviciului continuu maxim admis pe locomotivă și prevenirea şi combaterea consumului de alcool și substanțe interzise, în timpul serviciului, la bordul locomotivelor/automotoarelor, în trenuri, stații de căi ferate, depouri, triaje, remize, de către personalul cu atribuții privind siguranța circulației feroviare.

Au acționat polițiști de la Transporturi, lucrători de la ASFR, sprijiniți de angajați feroviari, care au făcut 1.557 de controale, au legitimat 4.297 de persoane cu atribuții în siguranța circulației și au efectuat verificări în 636 de stații de cale ferată și 667 de trenuri.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Au fost verificați 560 de mecanici de locomotivă

Au fost verificate cu etilotestul/alcoolscopul 3.340 de persoane cu atribuții în siguranța circulației, de către reprezentanții A.S.F.R. și au fost verificați 560 de mecanici de locomotivă, în ceea ce privește depășirea serviciului maxim admis pe locomotive.

Pe durata acțiunii, polițiștii au constatat 20 de infracțiuni, fiind cercetate 22 de persoane, dintre care 15 persoane au fost depistate în flagrant delict și au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.335 de lei.

Mecanici de locomotivă, prinși băuți în timpul serviciului

În comunicatul dat publicității sâmbătă, polițiștii dau și câteva exemple de infracțiuni constatate în timpul controalelor.

Astfel, pe 10 mai 2022, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Constanța, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Siguranță Feroviară Constanța, s-au deplasat în stația C.F. Constanța-Mărfuri și au depistat un mecanic de locomotivă aflat în timpul executării serviciului pe un tren sosit în stația C.F. Palas, care emana halenă alcoolică.

Mecanicul respectiv a fost testat cu aparatul alcoolscop, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la U.P.U. Constanța, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau altor substanțe psihoactive.

Pe 22 aprilie 2022, în urma verificărilor efectuate în stația C.F. Brazi, polițiștii Serviciului Judeţean de Poliție Transporturi Prahova, în comun cu reprezentanți din cadrul I.S.F. București, au constatat faptul că, la efectuarea schimbului de personal de pe o locomotivă electrică garată, mecanicul de serviciu nu se afla pe locomotivă, acesta revenind după aproximativ 35 de minute după ce a părăsit postul. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului ori a altor substanțe.

Alți ceferiști bețivi, depistați de polițiști

Polițiștii au mai depistat și alți ceferiști bețivi. La data de 27 aprilie 2022, polițiștii Serviciului Judeţean de Poliție Transporturi Vrancea, împreună cu inspectori din cadrul I.S.F. Galați, au controlat personalul cu atribuții în siguranța circulației feroviare în halta de mișcare Pădureni, iar, la testarea cu aparatul alcooltest a impiegatului de mișcare aflat în serviciu, a rezultat 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost solicitată înlocuirea lucrătorului CFR din serviciu, iar acesta a fost transportat la Spitalul Militar Focșani, în vederea prelevării de mostre biologice, urmând a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului ori a altor substanțe.

Pe 3 mai 2022, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brașov i-au depistat, în stația C.F. Cristian, pe un impiegat de mișcare și un revizor de cale, care, în timpul executării serviciului, se aflau sub influența băuturilor alcoolice, respectiv la testarea cu aparatul alcooltest, a reieșit faptul că impiegatul de mișcare avea 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat și revizorul de cale 0,57 mg/l. Cei doi au fost duși la Spitalul Clinic Zărnești, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbații vor fi cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 12 mai 2022, poliţiştii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Siguranță Feroviară Cluj-Napoca, au efectuat un control inopinat asupra angajaților aflați în seviciu din cadrul Sucursalei de Căi Ferate Cluj, respectiv la subunitățile din localitatea Sărmășag, județul Sălaj. Astfel, un lucrător cu atribuții în siguranța circulației din cadrul Stației C.F. Sărmășag a fost testat cu aparatul etilotest din dotarea organelor de control A.S.F.R., rezultatul fiind de 0,40 mg/l alcool pur, în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost condusă la U.P.U. Zalău, pentru recoltare mostre biologice, în vederea  determinării alcoolemiei. Bărbatul este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvărșirii infracțiunii de părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ultimele Articole