sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_img

Cea mai mare linie de transport feroviar regional din Europa va fi operationala anul acesta

Caile Ferate Elvetiene (SBB) anunta pentru 15 decembrie 2019 punerea in functiune a celei mai mari retele de transport feroviar regional din Europa, linia Lemán Express. Proiectul presupune o schimbare profunda a mobilitatii in regiunea vorbitoare de limba franceza a Elvetiei.

Lemán Express va revolutiona ideea de mobilitate, imbunatatind substantial calitatea transportului public si facilitand transferul catre un mod de deplasare mai ecologic.

Astfel, incepand cu jumatatea lunii decembrie 2019, serviciile Regio Express care fac legatura intre Vevey si Geneva vor fi extinse pana la Annemasse si Saint Maurice.

Lemán Express va asigura apoi o conexiune directa cu reteaua din cantonul Vaud, iar via Lausanne va asigura acces rapid catre intreaga retea de transport feroviar din Elvetia.

Finalizarea liniei CEVA (Cornavin-Eaux Vives-Annemasse), programata tot catre sfarsitul lui 2019, va facilita utilizarea liniei Lemán Express ca si conexiune intre orasele Ain si Haute-Savoie, din regiunea Auvergne-Rhône-Alpes, situata in sud-estul Frantei. Vor fi astfel deservite 45 de gari pe o lungime de retea transfrontaliera de 230 kilometri. Se estimeaza ca numarul total de pasageri ce vor utiliza zilnic aceasta conexiune va fi de 50.000.

Cele doua linii Lemán Express si CEVA vor deservi o regiune cu peste 1 milion de locuitori. Proiectele au fost sustinute de catre Confederatia Elvetiana, cantoanele Geneva si Vaud, de catre regiunea franceza Auvergne-Rhône-Alpes, dar si catre Caile Ferate Elvetiene (SBB) si Caile Ferate Franceze (SNCF).

Intregul proiect se ridica la costuri de 1,8 miliarde de euro.

IN THE SPOTLIGHT

Cum pleci cu câinele în vacanță dacă nu ai mașină. Cine acceptă animale de companie

Vrei să pleci cu câinele în vacanță, dar nu ai mașină. Ei bine, problema este reglementată de Uniunea Europeană în ceea ce privește călătoriile...

Ultimele Articole