Cea de-a doua linie de metrou din Ekaterinburg va costa un miliard de euro

21 martie 2019

Proiectarea statiilor de metrou din Ekaterinburg va fi gata pana la sfarsitul lui 2019, astfel incat autoritatile vor demara construirea liniei in 2020. “Costurile pentru cea de-a doua linie de metrou au fost estimate la 76 miliarde ruble (1,04 miliarde de euro)”, a precizat primarul orasului Ekaterinburg, Alexander Vysokinsky.

Municipalitatea estimeaza ca lucrarile vor fi finalizate pana in 2023, astfel incat linia va putea fi data in folosinta tot in acelasi an, cand orasul aniverseaza 300 de ani de la infiintare.

Prima linie de metrou a fost deschisa in Ekaterinburg in 1991 si de atunci aceasta a mai fost extinsa cu cativa kilometri. Ultima statie pe aceasta linie a fost deschisa in 2012. Anual, singura linie de metrou din oras este utilizata de 50 milioane de pasageri.

Al patrulea oras ca marime din Rusia, Ekaterinburg, a anuntat ca va achizitiona rame de metrou fabricate de catre Transmashholding.  Comanda a fost exprimata pentru opt trenuri noi, iar acestea vor fi fabricate in cadrul Metrovagonmash, subsidiara a Transmashholding.

Potrivit cerintelor exprimate de catre municipalitatea din Ekaterinburg, primele patru trenuri vor trebui sa fie livrate in termen de 35 de luni de la semnarea contractului.

Materialul rulant va fi dotat cu sisteme de supraveghere video si sisteme de informare a pasagerilor, sisteme moderne pentru siguranta traficului, iar in partea din fata a primului vagon vor fi locuri special destinate persoanelor cu dizabilitati.

Primul vagon va avea 39 de locuri pe scaune. Urmatoarele patru vagoane din compunerea trenului vor avea 48 de locuri pe scaune. Metrourile vor circula cu viteza de 90 km/h.