vineri, februarie 16, 2024
spot_img

Ce priorități are Metrorex în 2024

Președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, Mihai Barbu, a informat ce priorități are Metrorex în acest an.

Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație (CA) al Metrorex, a făcut analiza obiectivelor companiei pentru anul 2024. Cap de listă sunt Magistrala 6, 1 Mai – Otopeni, cu începerea efectivă a lucrărilor, precum și aducerea în București a trenurilor din Brazilia, a căror livrare a întârziat foarte mult, spune el, potrivit Gândul.

Marile obiective Metrorex în 2024 sunt începerea efectivă a lucrărilor la Magistrala 6 spre Otopeni, recepția celor 13 trenuri noi din Brazilia, licitație pentru 12 trenuri pentru Magistrala 6 Otopeni, licitație pentru lucrările de arhitectură pentru Magistrala 6 Otopeni, eficientizarea companiei Metrorex, din punct de vedere financiar, continuarea procedurilor pentru extinderea metroului în Ilfov, Berceni, Jilava etc.

Președintele CA Metrorex susține că firma Alstom ar fi întârziat nepermis de mult livrarea celor 13 garnituri de metrou.

Oficialul Metrorex mai spune că în acest an trebuie începute procedurile de licitație pentru achiziționarea trenurilor pentru Magistrala 6 Otopeni. „Trebuie să începem procedurile de licitație pentru 12 trenuri pentru Magistrala 6”, spune el.

Acestea sunt proiectele mari pentru anul 2024. „Ne propunem și o eficientizare a companiei în 2024, în așa fel încât situația financiară să fie cât mai bună”, a declarat Mihai Barbu.

Ultimele Articole