miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Ce preț plătește statul pe metru pătrat de teren expropriat pentru metrou într-o zonă bună a Capitalei

Guvernul va discuta în sedința de joi exproprierea Stațiunii de Pomicultură Băneasa București pentru realizarea magistralei de metrou Tokyo-Aeroport Otopeni. Ce preț plătește statul pe metru pătrat?

Suprafața expropriată va avea 360 de metri pătrați pentru care se vor plăti 637 mii lei, respectiv un preț de 350 de euro pe metru pătrat.

Potrivit proiectului disponibil aici terenul este situat în București, sector 1, Bdul Ion Ionescu de la Brad, nr. 4. Acesta se află în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Băneasa București. „Prin prezentul proiect de act normativ se propune transmiterea unei părți din imobil cu nr. MF 108348, în suprafață de 360 mp aparținând domeniului public al statului în administrarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Băneasa București în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Datele de identificare ale imobilului afectat de realizarea lucrării sunt prezentate în anexa la prezenta hotărâre”, se arată în proiect.

Ultimele Articole