spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Ce planuri are primarul Sectorului 6 cu „șerpăria” de pe linia feroviară spre CET Vest

Primarul ales al Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a menționat câteva proiecte ale sale, printre care linia feroviară situată pe strada Liniei.

O porțiune din strada Liniei, în „administrarea” CFR SA

Primarul spune că înainte de alegeri s-a îmbrăcat ca de munte  și-a pus rucsacul îân spate și s-a dus pe strada Liniei din sector pentru a vedea care e situația acolo.

Linia in cauză este dezafectată și făcea înainte legătura între gara Cotorceni și CET Vest.  Linia se află în administrare la Ministerul Transporturilor, CFR SA similar cu linia de pe șoseaua Progresul.

„Nu putem în spaţiul urban, când vorbim de o densitate atât de mare şi vorbim de 400.000 de locuitori, 390.000 oficial, să lăsăm spaţii insalubre. Şi am şi câteva proiecte, acum va depinde foarte mult ce găsesc în primărie, dacă s-a demarat ceva pentru creşterea spaţiului verde. Pentru că acele proprietăţi nu sunt la primărie sunt foarte dependent o dată de Ministerul Apărării şi o dată de Ministerul Transporturilor unde am identificat, de exemplu, Strada Liniei pe care vreau să o fac un parc lung şi verde tocmai că în Militari nu ai spaţiu verde, este la Ministerul Transporturilor. Eu acum o să mă duc la ministru şi o să insist să mi-o dea în administrare pe 50 de ani. Dacă vrea să facă altceva acolo Primăria Capitalei poate să facă, eu o să fac doar nişte amenajări care să nu presupună construcţii permanente, ci construcţii foarte uşoare – bănci, iarbă, locuri de joacă ce să poată fi foarte uşor de montat ca, dacă se va veni acolo cu un alt proiect de tranzit, de exemplu, să nu fie o problemă. Dar nu pot să las neamenajată şi şerpăria care e acum acolo. Am luat-o la picior pe toată, mi-am pus rucsacul în spate, m-am îmbrăcat ca la munte şi m-am dus pe Strada Liniei ca să înţeleg ce se întâmplă acolo”, a spus el într-un interviu acordat Agerpres.

Şi mai am un teren vizavi de Parcul Drumul Taberei, peste linia de tramvai 41 până în blocuri, cei care ştiu zona, acolo este acest teren de la Ministerul Apărării şi tot aşa îl doresc în gestiune, nu în proprietate. Extinderea parcului Drumul Taberei dincolo de linia tramvaiului 41 ar face ca întreaga stradă Brașov din Capitală să traverseze parcul. (D.C.)

Ultimele Articole