spot_img
vineri, decembrie 2, 2022
spot_img

CE Oltenia vinde activele feroviare ale minei Berbești

Complexul Energetic Oltenia achiziționează servicii de evaluare și expertizare proprietăți imobiliare. Este o achiziție directă pentru evaluarea activelor EMC Berbești.

navetă cărbune Băbeni – Berbești

„Bunurile pentru care se solicită serviciul de evaluare se află în drept de folosință la SC CET Govora și sunt în evidența contabilă a SC Complexul Energetic Oltenia SA – EM Berbești”, anunță compania, potrivit pandurul.ro.

Concret, este vorba despre infrastructura aferentă activității de transport feroviar de la Berbești (triaj CFR incintă depozit Alunu, două pasaje, pod CFR peste râul Olteț, pod tubular, cale ferată), precum și de două autoturisme Dacia Duster. Raportul de evaluare, întocmit în trei exemplare, va exprima valoarea de piață a celor 11 bunuri în lei și în echivalent euro.

Mina Berbești a fost dată în urmă cu câțiva ani în folosință la CET Govora de către CE Oltenia. Anul trecut, mina a ajuns în atenția opiniei publice după ce un utilaj gigantic s-a scufundat sub propria sa greutate, cazul fiind relatat la acel moment de către publicația Adevărul.  (D.C.)

 

Ultimele Articole