spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Ce mai falsifică românul: bilete de tren în Marea Britanie

Mult mai eficiente decât Poliția și Justiția din România, autoritățile britanice au confiscat case din România deținute de liderul unei rețele de români care confecționa bilete contrafăcute de tren, dar au și administrat ani grei de închisoare membrilor rețelei.

Potrivit The Telegraph, care citează Poliția Metropolitană, capul rețelei era Ștefan Covrig, care a fost reținut de poliție în România. Alături de el au mai fost arestați fratele lui Ștefan, Sorin Covrig și un alt român, Ciprian Buda, care se ocupau de confecționarea biletelor contrafăcute. Ștefan Covrig și Manuel Da Costa Silva se ocupau de distribuirea și comercializarea tichetelor de tren pentru rutele din Londra, potrivit stiridiaspora.ro.

Ștefan Covrig și Da Costa au primit câte șapte ani și jumătate de închisoare. Sorin Covrig și  Ciprian Buda au luat câte patru ani și jumătate de închisoare. Alte nouă persoane au fost arestate ulterior și condamnate vineri, 14 februarie. Totodată au fost confiscate case în valoare de 300.000 de lire sterline cumpărate de Covrig în România, precum și mai multe mașini scumpe folosite de Da Silva.

Când poliția a descins în locuințele lui Ștefan Covrig, de 35 de ani, fratelui său Sorin, în vârstă de 23 de ani, și asociatului lor Ciprian Buda, în vârstă de 42 de ani, au descoperit cititoare de carduri, computere și imprimante folosite pentru imprimarea biletelor la scară industrială.

Rețeaua este acuzată că  tipărea bilete contrafăcute care conțineau datele abonamentelor săptămânale pentru călătorii în capitala britanică.  Activitatea lor a prejudiciat companiile feroviare londoneze cu aproximativ  8 milioane de lire sterline în cei trei ani de funcționare a schemei ilicite, între 2016 și 2019. Tichetele erau făcute în așa fel încât arătau că ar fi fost emise în stația Stratford. Poliția a găsit într-o casă din Brentford aproape 60.000 de tichete goale, care, dacă ar fi fost încărcate, ar fi putut costa până la 20 de milioane de lire sterline, având în vedere că un abonament pe o săptămână pentru zonele 1-6 din Londra costă 66 de lire sterline, explică Standard.co.uk (D.C.)

 

Ultimele Articole