miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

CE confirma finantarea modernizarii liniei Varsovia- Poznań

pkpAdministratorul de infrastructura feroviara din Polonia, PKP PLK, a anuntat ca DG MOVE a evaluat pozitiv finantarea proiectului de modernizare a liniei Varsovia- Poznań (Linia E20). Intr-o scrisoare catre PKP, Comisia Europeana precizeaza ca “proiectul, depus in cadrul cererilor de proiect 2015 privind Mecanismul de Conectare a Europei a fost evaluat pozitiv de catre experti independenti a caror activitate este de a verifica compatibilitatea proiectelor individuale, inclusiv a analizelor cost-benbeficiu. Linia dintre Varsovia si Poznań, o parte importanta a retelei TEN-T pe Coridorul de Transport Nord-Baltic, intruneste elementele de baza a investitiilor in urmatorii ani, in special in cadrul Mecanismului de Conectare a Europei”.
Scrisoarea de informare a fost trimisa de DG MOVE pentru modernizarea Liniei E20, pe sectiunea Sochaczew – Swarzędz.
In 2015, Banca Europeana de Investitii a luat in considerare alocarea unui credit de 200 mil euro pentru a sprijini proiectul de modernizare a sectiunii Sochaczew – Swarzędz, ca parte a liniei dintre Varsovia si Poznań, care formeaza reteaua Centrala TEN-T, pe teritoriul Poloniei, avand o lungime de 235 km. Proiectul are o valoare totala estimata la 606 mil euro (2,6 mld zloti).
In prezent, PKP a finalizat prima faza a procedurii de licitatie pentru modernizarea rutei, iar faza a doua este in curs de demarare. Contractele ar urma sa fie semnate, iar lucrarile vor fi lansate la mijlocul lui 2017.
Dupa finalizarea lucrarilor de modernizare a liniei, in 2020, trenurile vor putea circula cu o viteza de 160 km/h.

Ultimele Articole