spot_img
sâmbătă, octombrie 1, 2022
spot_img

Ce avere are Sorin Grindeanu, noul ministru al Transporturilor

Club Feroviar vă prezintă ce avere are Sorin Grindeanu, care de joia trecută, 25 noiembrie, ocupă funcția de ministru al Transporturilor și Infrastructurii.

Pe site-ul Ministerului Transporturilor nu a fost încă postată declarația de avere a noului ocupant al cabinetului de la etajul 1 al Palatului CFR, însă ea se găsește pe site-ul Camerei Deputaților, el fiind parlamentar de Timiș.

Sorin Grindeanu are un teren cu o suprafață de 503 mp în comuna Giroc din județul Timiș, dobândit prin cumpărare în anul 2005. Tot aici și-a ridicat, doi ani mai târziu, și o clădire de 205 mp. Actualul ministru mai are un apartament de 65,77 mp în municipiul Timișoara, cumpărat pe 16 februarie 2018.

Ce avere are Sorin Grindeanu. Nu are mașină, dar nici nu merge cu trenul

Ministrul Transporturilor nu are, potrivit declarației sale de avere, nicio mașină pe numele său. Totuși, el spune că merge foarte des cu mașina, pe care o conduce chiar el. Probabil este trecută pe numele soției.

Nici nu trenul nu prea a mers actualul ministru în ultimii aproape 20 de ani.

CITEȘTE și Când a mers ultima oară Sorin Grindeanu cu trenul și când îi bagă în ședință pe șefii CFR

Noul ministru are depozite bancare, dar și datorii

Noul ministru al Transporturilor, care este și vicepremier în Guvernul condus de Nicolae Ciucă, are trei conturi bancare, toate la BRD, astfel:13.040 lei, 9.203 lei și 104.993 euro. Toate au fost deschise în 2019.

El are însă și un credit contractat în 2007 la ING Bank și scadent în 2035, cu o valoare inițială de 53.400 de euro. La capitolul ”Plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate, dacă valoarea de piață a tuturor acestora depășește 5.000 de euro”, figurează suma de 30.000 de euro.

Sorin Grindeanu nu are metale prețioase, bijuterii, obiecte de artă sau de cult, colecții de artă sau numismatice.

Ultimele Articole