CE aproba achizitia Faiveley de catre Wabtec in anumite conditii

7 octombrie 2016

faiveleyComisia Europeana a aprobat propunerea de achizitie a Faiveley Transport (Franta) de catre compania americana Wabtec, o fuziune care necesita implementarea anumitor angajamente.
Comisia a fost ingrijorata ca, odata cu eliminarea unuia dintre furnizorii puternici de materiale de frictiune sinterizate pentru franele trenurilor, tranzactia in forma notificata initial va reduce concurenta si va creste preturile acestor produse. Pentru a aborda aceasta neliniste, partile vor vinde divizia de materiale de frictiune a Faiveley, Faiveley Transport Gennevilliers. Pentru a aborda problemele legate de concurenta, partile s-au oferit sa vanda intreaga divizie de materiale de frictiune sinterizate a Faiveley, Faiveley Transport Gennevilliers. Compania este specializata in dezvoltarea si producerea de materiale de frictiune sinterizate pentru diverse scopuri, inclusiv frane pentru trenuri.
Initial, Comisia a avut si alte nelamuriri legate de un numar de alte echipamente de trenuri, inclusiv sisteme de franare si pantografe. Cu toate acestea, ca urmare a investigarilor profunde realizate de Comisie, aceasta a concluzionat ca ele nu au fost sustinute.