miercuri, decembrie 6, 2023
spot_img

CE adopta noi reguli pentru acces la infrastructura feroviara

DBComisia Europeana a adoptat reguli care creeaza conditii corecte pentru noile servicii feroviare utilizand mai bine infrastructura feroviara disponibila. Noile reguli vor imbunatati sansele operatorilor care ofera servicii noi pentru a avea acces la liniile cu adevarat importante, creand astfel noi oportunitati de munca si investitii. Prin urmare, acest lucru va face piata feroviara mai competitiva permitand companiilor sa se adapteze mai bine nevoilor in schimbare ale transportatorilor si calatorilor. Regulile se vor aplica incepand cu decembrie 2016.
Companiile interesate vor fi informate cu privire la capacitatea ramasa si oportunitatea de a incheia astfel de contracte. Legislatia in curs de implementare a Comisiei Europene ofera criterii comune pentru incheierea si modificarea acestor acorduri in cazul in care exista cereri de capacitate conflictuale. Administratorii de infrastructura ar trebui sa se consulte cu clientii lor in mod regulat pentru a vedea daca u nevoie in continuare de o anumita capacitate, iar durata acestor acorduri se poate intinde pe 5 ani sau chiar mai mult. Acolo unde exista mai mult de un administrator pe o ruta feroviara, acestia trebuie sa pastreze legatura pentru a proteja valoarea unui acord cadru pentru operatorul feroviar.
Comisarul Violeta Bulc a declarat: „Votul de astazi este un pas in directia potrivita pentru a face caile ferate mai eficiente in Europa. Acordurile cadru vor asigura noilor intrati un acces mai bun si mai corect la infrastructura feroviara, oferindu-le vizibilitate suplimentara si favorizand investitiile. Aceste acorduri noi vor optimiza si utilizarea infrastructurii feroviare in Europa.”

Ultimele Articole