spot_img
miercuri, iulie 6, 2022
spot_img

Ce a obținut noul sindicat Metrorex de la administrație la negocierile CCM. Drulă, ministru de „tristă amintire”

Noua conducere a USLM menționează într-o adresă trimisă membrilor de sindicat principalele realizări la negocierea unui nou CCM.

Sindicaliștii ce i-au luat locul lui Ion Rădoi (foto Marian Artimon, USLM) salută participarea în premieră în mod „efectiv” la negocieri  a președintelui CA al Metrorex și plâng de mila administrației și situației financiare Metrorex („datorii istorice uriașe”, „incapacitatea ministrului de tristă amintire” – referire la Cătălin Drulă).

Sporul de salarii negociat este de 7,5% față de grila anterioară, spor care s-a „reușit” a fi negociat.

„Poate părea puțin, dar nu poți îndrepta într-un singur an tot ceea ce s-a stricat anul trecut”,  spune oarecum filozofic Comisia de Negociere a USLM, a cărei componență nu este dezvăluită.

Bonurile de masă ajung la valoarea de 20 lei de la 1 noiembrie, urmând ca de la 1 ianuarie să se analizeze posibilitatea creșterii valorii la maximul legal (30 de lei).

O altă realizare este deblocarea situației concediilor efectuate de angajații hotelului sindicatului din Bușteni. În cazul sejururilor la hotelurile Scoica din Jupiter și Anina din Techirghiol există procese în instanță privind decontarea cheltuielilor de către administrație, dar sindicatul USLM este optimist că le va câștiga.

„Sunt multe de spus despre acest nou CCM, despre importanța acestuia, dar nu pot fi scrise într-un singur comunicat”, spune Comisia nenominalizată de negociere.

CCM a fost înregistrat în urmă cu două zile la ITM, fiind „legal întocmit” și „legal încheiat”.

 

 

 

Ultimele Articole