sâmbătă, septembrie 23, 2023
spot_imgspot_img

ČD va obține finanțare de la BEI pentru noul material rulant

Banca Europeană de Investiții (BEI) propune o finanțare de 6392 de milioane CZK (260 de milioane EUR) pentru achiziția de material rulant în Cehia. Finanțarea ar urma să fie acordată pe baza unui cost total eligibil de 13 000 milioane CZK (528 milioane EUR).

În urma evaluării, finanțarea va fi acordată České dráhy (ČD) pentru achiziționarea a 20 de locomotive noi și 182 de vagoane, precum și pentru modernizarea a aproximativ 191 de unități din flota existentă cu Sistemul european de gestionare a traficului feroviar (ERTMS).

ČD achiziționează 20 de trenuri Viaggio Comfort cu nouă vagoane (182 de vagoane) de la consorțiul format din Siemens Mobility și Škoda Group, în cadrul unui contract de 500 de milioane de euro. 180 de vagoane vor fi utilizate de operatorul feroviar pentru a furniza servicii de pasageri, în timp ce 2 vagoane vor fi utilizate de Autoritatea de Administrare a Căilor Ferate din Cehia în scopuri de testare a căii ferate. Primele vagoane au sosit la centrul de testare Velim pentru a obține aprobarea pentru exploatarea regulată. Acestea vor intra în serviciile internaționale de pasageri din 2024 către Austria, Germania, Ungaria și Slovacia, oferind 555 de locuri. Noile vehicule sunt proiectate să circule la o viteză maximă de 230 km/h.

În 2022, Siemens Mobility a primit un contract pentru furnizarea a 50 de locomotive Vectron MS și prestarea serviciilor de întreținere a acestora pentru o perioadă de 15 ani. Acestea vor fi echipate cu ETCS, ceea ce le va permite să funcționeze pe rețelele feroviare din țările menționate mai sus, precum și în Polonia.

În iunie 2022, în cadrul cererii de propuneri CEF 2 Transport (pentru anul 2021), pentru care Comisia Europeană a oferit o finanțare de 5,4 miliarde EUR, České dráhy a obținut un grant de 15,6 milioane EUR pentru modernizarea a 115 vehicule cu ETCS de bază 3. După instalarea noului sistem, vehiculele vor intra în funcțiune pe coridoarele TEN-T Baltic-Adriatic, Rin-Dunăre și Orient/East-Med.

 

ČD a fost selectată pentru a-și moderniza vehiculele cu ETCS

În cadrul cererii de propuneri CEF 2022 pentru transport, České dráhy a fost, de asemenea, selectată pentru a-și moderniza vehiculele cu ETCS. 23,7 milioane EUR reprezintă grantul european care va sprijini retehnologizarea a 161 de vehicule (161 OBU) de nouă tipuri diferite cu ERTMS/ETCS Nivelul 2 Baseline 3. Principalul beneficiu al proiectului va fi creșterea interoperabilității, eficienței și siguranței traficului feroviar.

Programul de achiziție de material rulant și de modernizare a vehiculelor din Cehia va spori atractivitatea transportului feroviar, reducând durata călătoriei și crescând nivelul de confort pentru pasageri, promovând în același timp o exploatare mai eficientă, reducând costurile de întreținere și scăzând consumul de energie.

Ultimele Articole