luni, aprilie 15, 2024
spot_img

ČD lanseaza licitatii pentru material rulant de 400 mil de euro

CDTrainsCăile Ferate Cehe (ČD) a anuntat ca a lansat trei licitatii pentru achizitia de material rulant nou. Valoarea totala a proiectelor este de 10,8 miliarde de coroane (400 de milioane de euro). Una dintre licitatii implica achizitia a 20 de automotoare electrice capabile sa atinga viteze de 160 de km/h cu o valoare totala de 4,6 miliarde de coroane (170,2 milioane de euro).
Pentru achizitionarea a 50 de vagoane pentru serviciile Intercity si Eurocity, CD a facut publica o licitatie in valoare de 2,2 miliarde de coroane (81,4 milioane de euro). Aceste vagoane trebuie sa poata rula cu o viteza de 200 km/h. Vehiculele vor fi operate pe ruta Praga-Brno-Bratislava-Budapesta.
„In anii urmatori, trebuie sa ne innoim flota de vehicule pentru a face fata cererii in crestere. Pentru a ne pregati pentru acest moment, am decis sa lansam o licitatie pentru livrarea a peste 50 de astfel de vagoane”, a declarat Pavel Krtek, directorul general al ČD.
Cea de-a treia licitatie implica achizitionarea a 30 de automotoare, capabile sa circule cu o viteza de 140 de km/h, valoarea licitatiei fiind de 4 miliarde de coroane (148 de milioane de euro).
In functie de caracteristicile liniei, aceste unitati vor avea configuratii diferite, cu doua sau trei vagoane, cu o capacitate minima de 120, respectiv 180 de scaune.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole