ČD Cargo anunta castigatorii licitatiei de locomotive

ČD Cargo va achizitiona 14 locomotive noi dintre care 4 locomotive Siemens Vectron si 10 locomotive Bombardier Traxx MS3. Operatorul va semna contractele in urmatoarele zile.
Aceste locomotive Vectron noi vor completa parcul de 8 locomotive Vectron existente al companiei. Conform companiei ČD Cargo, contractul cu Bombardier include si o optiune pentru livrarea a 40 de locomotive Traxx MS3 suplimentare pana in 2022. Cele 10 locomotive Traxx MS3 vor fi livrate in 2019 si 2020.
Vehiculele complet interoperabile vor fi operationale in Cehia, dar si in Germania, Austria, Polonia, Slovacia si Ungaria, si pot fi introduse si in Slovenia si Croatia.
„Achizitia acestor locomotive interoperabile sustine strategia ČD Cargo de extindere pe pietele straine. In prezent, avem licente de operare in Polonia, Austria, Slovacia si Ungaria, iar parcul de vehicule ne va permite sa profitam de aceste licente. Achizitia de locomotive noi este in conformitate cu conceptul aprobat de reinnoire si durabilitate a materialului rulant“, a declarat Tomáš Tóth, CEO-ul ČD Cargo.
Programul va permite companiei ČD Cargo sa reduca timpul de calatorie si sa creasca volumele de transport pentru a furniza servicii de transport mai eficiente. Compania planuieste sa isi reinnoiasca materialul rulant si sa caseze locomotivele vechi. Acestea vor fi inlocuite cu vehicule moderne si performante care protejeaza mediul datorita eficientei lor si a sistemului de franare regenerativa. La inceputul anului, ČD Cargo a anuntat planurile sale de achizitie a 55 de locomotive noi dintre care 50 de locomotive electrice multisistem si 5 locomotive diesel.