spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

S-a semnat CCM la CFR SA valabil pentru 2019 – 2020. Ce prevede documentul

CCM la CFR SA a ajuns pe ultima sută de metri, iar sindicatele și administrația au decis să semneze documentul care va intra în vigoare pe data de 9 iunie.

CCM la CFR

Administrația CNCF CFR SA și cele trei organizații sindicale reprezentantive – Federația Drum de Fier, Federația Națională Mișcare Comercial Vagoane și Alianța Federațiilor Tehnice Feroviare – au semnat joi un nou contract colectiv de muncă valabil 12 luni.

”Astăzi, 06 iunie 2019, au fost finalizate negocierile colective în vederea încheierii Contractului colectiv de muncă la nivelul Companiei Naționale de Căi Ferate ”CFR” – SA. Începând cu data de 01 septembrie 2019 salariile de bază brute ale salariațiilor companiei cuprinse în Anexa 1 la Contractul colectiv de muncă vor fi majorate în medie cu 15 procente. În cursul săptămânii viitoare va fi încheiat Protocolul referitor la utilizarea fondului cu destinație socială, astfel fiind operationalizată decontarea biletelor de odihnă și/sau tratament pe anul 2019. Biroul Executiv”, a postat pe Facebook Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane.

Cu toate acestea, mai multe puncte au rămas în divergență, majoritatea aparținând organizațiilor sindicale. ”CCM 2019-2020 va cuprinde drepturile negociate între părți de comun acord și majorarea salariilor de bază în medie cu 15% începând cu 01.09.2019. Articolele în divergență rămân nemodificate”, se arată în procesul verbal de negociere încheiat joi între sindicate și administrație.

CCM la CFR SA. Prevederi pentru deplasări

O altă prevedere se referă la salariații CFR SA care se află în deplasare. ”Personalul de specialitate care își desfășoară activitatea pe vagoanele și automotoarele echipate special pentru măsurarea în regim dinamic a parametrilor căii și instalațiilor de semnalizare beneficiază de o indemnizație în cuantum de 112 lei pentru fiecare noapte corespunzătoare perioadei de deplasare cu condiția să nu părăsească vehiculele de măsurare care asigură spații de odihnă”, se arată într-un alineat nou introdus la articolul 81.

PROCES VERBAL FINAL, NEGOCIERI CCM 2019-20120

 

Ultimele Articole