vineri, mai 17, 2024
spot_img

Catastrofa feroviară din Grecia. Șeful de gară din Larisa a fost arestat preventiv

Șeful de gară din Larisa, acuzat că a produs catastrofa feroviară din Grecia și care și-a recunoscut vinovăția, a fost arestat preventiv.

El a fost inculpat pentru perturbarea siguranței transportului feroviar, ucidere din culpă a unui număr mare de persoane și vătămare corporală din culpă și riscă o pedeapsă de la zece ani până la închisoare pe viaţă, potrivit Codului Penal elen.

Vassilis Samaras, în vârstă de 59 de ani, a cărui identitate a fost dezvăluită de Ministerul Transporturilor de la Atena, şi-a recunoscut responsabilitatea în coliziunea frontală dintre un tren de pasageri şi un marfar, după ce cele două garnituri au fost îndrumate pe aceeaşi linie. Conform rechizitoriului, faptele șefului de gară sunt grave și nu se limitează doar la greșeala că a dirijat trenul pe o linie greșită.

El este acuzat că deși putea observa din timp trenul pe panoul de coordonare și ar fi putut astfel să îndrepte eroarea fatală, nu a făcut-o, informează Digi 24. La audieri el și-a recunoscut faptele în fața procurorilor. Lipsa de experienţă a şefului de gară a fost semnalată chiar a doua zi după tragedia feroviară. Potrivit presei elene, acesta a urmat cursuri de pregătire rapidă înainte de a fi numit în postul de şef de gară, în condițiile în care traficul pe această linie era intens din cauza unui weekend prelungit. Potrivit unei surse judiciare, anchetatorii iau în calcul începerea urmăririi penale împotriva membrilor conducerii societății Hellenic Train, al cărei pachet majoritar de acțiuni este deținut de Ferrovie dello Stato, compania italiană de infrastructură.

Catastrofa feroviară din Grecia, soldată cu 57 de morți

Catastrofa feroviară din Grecia de săptămâna trecută s-a soldat cu moartea a 57 de persoane, printre care și un român, după cum a scris Club Feroviar. Mii de greci au ieșit în stradă, inclusiv duminică, pentru a cere pedepsirea celor vinovați, iar manifestațiile de protest s-au soldat cu ciocniri cu forțele de ordine.

Premierul Kyriakos Mitsotakis le-a cerut iertare familiilor victimelor. ”În calitate de prim-ministru, vă datorez tuturor, dar mai ales apropiaţilor victimelor, scuze. În Grecia anului 2023, nu este posibil ca două trenuri să circule din sensuri opuse pe aceeaşi linie şi ca nimeni să nu remarce acest lucru”, a scris premierul într-un mesaj pe contul său oficial de Facebook.

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole