spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

VIDEO Cătălin Drulă promovează vaccinarea cu un clip în care ”uită” de CFR și metrou

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă promovează vaccinarea anti-covid cu un clip postat sâmbătă pe contul său de Facebook.

Cătălin Drulă promovează vaccinarea

”Pentru mine, vaccinarea înseamnă libertate de mișcare” – este mesajul sonor al clipului, însoțit de hashtag-urile #CeConțineVaccinul și #ÎmpreunăÎnvingem Pandemia.

Toate bune și frumoase, numai că în clip sunt prezentate o autostradă, un avion și un tramvai al Societății de Transport București (entitate care nu se află în coordonarea Ministerului Transporturilor). În schimb, lipsesc cu desăvîrșire, așa cum se poate observa în filmarea atașată, căile ferate și Metrorex, cu toate că acestea sunt în subordinea sa.

Cătălin Drulă promovează vaccinarea. Fără transport feroviar

Că transportul cu metroul lipsește din clip nu surprinde pe nimeni, având în vedere conflictul ministrului cu liderul Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, Ion Rădoi, pe tema salariilor de la Metrorex și a spațiilor comerciale. De altfel, nici în Vinerea Verde ministrul nu a folosit niciodată metroul pentru a ajunge la serviciu, ci a preferat să meargă cu tramvaiele și autobuzele STB.

Ceea ce surprinde cu adevărat însă este că în clip nu este prezentă nicio cale ferată și niciun tren al CFR Călători sau al unui operator privat. Mai ales că, în cazul în care agenția de publicitate care a realizat clipul nu a aflat, 2021 a fost declarat de Uniunea Europeană Anul European al Căilor Ferate. (A.B.)

Ultimele Articole