spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Cătălin Drulă: mecanicul implicat în accidentul de la Fetești era sub influența alcoolului

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat joi dimineață că mecanicul de locomotivă al trenului privat implicat în accidentul de la Fetești era sub influența alcoolului. Pe de altă parte, ministrul i-a luat apărarea lui Ovidiu Vizante, șeful CFR Călători, după ce un tren cu copii care se întorceau de la mare a stat nouă ore în câmp.

accidentul de la Fetești restricții de viteză la CFR

UPDATE Poliția Ialomița confirmă afirmația ministrului

IPJ Ialomița a confirmat, oficial, afirmația ministrului Cătălin Drulă: ”Referitor la accidentul feroviar petrecut în timpul nopții trecute precizăm faptul că mecanicul de locomotivă al trenului care ar fi impactat celălalt tren a fost testat alcoolscop, rezultând o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la Spitalul Municipal Fetești în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În continuare polițiștii continuă cercetarea la fața locului alături de celelalte autorități competente în domeniu pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului feroviar”.

Cătălin Drulă: ”Înțeleg că mecanicul de locomotivă era și sub influența băuturilor alcoolice”

Întrebat la Antena 3 dacă se confirmă informația că mecanicul de locomotivă al trenului care a depășit semnalul de oprire ar fi adormit, ministrul a răspuns: ”Înțeleg că nici sistemul automat de frânare a trenului nu era funcțional. Înțeleg că mecanicul de locomotivă era și sub influența băuturilor alcoolice”.

Cătălin Drulă a lansat un avertisment către operatorii privați de transport feroviar de marfă: ”Vreau să transmit un semnal foarte clar către operatorii privați de marfă și nu numai – că nu se mai pot juca cu siguranța pe calea ferată”.

Tren blocat în câmp după accidentul de la Fetești. Cătălin Drulă: Putea să i se întâmple copilului meu

Ministrul Transporturilor a mărturisit că și fiul său în vârstă de patru ani se afla săptămâna trecută într-un tren care se îndrepta spre Constanța. ”Pasagerii care au plătit bilet se află într-o situație foarte neplăcută (n.red. – ministrul face referire la trenul plin cu copii care a staționat aproape nouă ore în apropiere de București, la Fundulea). Copilul meu de patru ani s-a aflat săptămâna trecută într-un tren spre Constanța. Putea să i se întâmple lui (n.red. – să întârzie ore întregi, din cauza faptului că trenul în care se afla a stat blocat în câmp). Nu era un tren ministerial, era un tren obișnuit. Le cer scuze oamenilor care se află în situația asta”, a spus Cătălin Drulă.

La precedentul blocaj de pe Magistrala 800, de săptămâna trecută, când au deraiat două trenuri de marfă, tot la Fetești, două zile la rând, ministrul nu a avut nicio ieșire publică și nu a cerut scuze.

CITEȘTE și Deraierile de la Fetești: amatorismul și dezinteresul lui Cătălin Drulă și Ovidiu Vizante și 5 greșeli majore

Acum, Cătălin Drulă a explicat că problemele de pe calea ferată din noaptea de miercuri spre joi au fost cauzate de fenomenele meteo care au afectat traficul în zona Bucureștiului, peste care s-a suprapus ciocnirea a două trenuri în stația Fetești.

Un tren plin cu copii a stat nouă ore în câmp

Trenul Mangalia – Arad a acumulat peste nouă ore întârziere după ce a staționat în zona Fundulea, din cauza lipsei de tensiune în linia de contact. Trenul, plin cu copii ce veneau din tabără, a plecat la ora 19.10 din Mangalia și abia după 8.30 a ajuns în Gara de Nord. Jumătate de oră mai târziu trenul a părăsit Gara de Nord și ar trebui să ajungă la Arad după ora 21.30, ceea ce înseamnă că pentru unii pasageri călătoria va fi mai lungă de 26 de ore, relatează Hotnews. Linia de contact s-a rupt la Fundulea din cauza rafalelor puternice de vânt.

La ora 7:53 a fost retras din linie curentă Brănești – Fundulea cu locomotivă Diesel trenul 1921-2. La ora 8:15 trenul 1921-2 a plecat din Brănești cu locomotiva electrică proprie. Locomotiva Diesel a intrat din nou pe firul II pentru aducerea în stația Brănești a trenului 1991-2. CFR Călători spune că la Gara de Nord li s-a oferit apă și croissante pasagerilor.

Cătălin Drulă îi ia apărarea lui Ovidiu Vizante

Ministrul Transporturilor i-a luat apărarea lui Ovidiu Vizante, directorul general al CFR Călători, după incidentul cu trenul care a așteptat în câmp.

Cătălin Drulă a spus la Antena 3 că Ovidiu Vizante nu a dormit toată noapte și a lucrat pentru a găsi soluții în vederea remedierii situației. Reacția ministrului vine după ce Ovidiu Vizante fusese în direct la același post de televiziune și a închis telefonul atunci când întrebările relizatoarei au devenit incomode. ”Găsiți dumneavoastră soluții”, a spus iritat Ovidiu Vizante, după care a închis telefonul.

Ultimele Articole