spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

Casiere identificate cu COVID la Gara Constanța. Un deces înregistrat

Mai multe casiere au fost confirmate cu COVID-19 la Constanța, dintre care una a decedat sâmbătă, 22 august, potrivit unor surse din cadrul sindicatelor, afirmă presa locală.

trenuri București-Constanța curse Tarom spre Constanța înlocuire macazuri în Gara Constanța ERTMS pe Constanța-București-Predeal curățenie în gările de la malul mării tren suplimentar spre Constanța minivacanța de Paște

Mai exact, potrivit acestor surse, pe data de 11 august, o persoană din rândul casierelor care vând bilete la ghișeele din incinta Gării Constanța s-a simțit rău și a fost preluată de o ambulanță și transportată la spital, unde a fost confirmată cu SARS Cov-2, informează focuspress.ro.

”Prima persoană care a fost confirmată a fost internată pe data de 11 august și a murit sâmbătă. Tot sâmbătă au mai fost internate încă trei fete, tot casiere la casele de bilete, iar duminică au fost confirmate și ele cu acest virus. De pe 11 august, până sâmbătă, 22 august, nimeni nu a luat nici o măsură. Normal, potrivit legii, acele birouri și ghișee ar fi trebuit închise pentru 24 de ore și dezinfectate imediat, după primul caz confirmat, dar nu s-a făcut nimic, de pe 11 august până acum”, a declarat un sindicalist pentru focuspress.ro.

Potrivit acestuia, la locul de muncă al acelor persoane se respectau normele de protecție anti-Covid, se poartă mască și se lucrează cu mănuși, însă cum banii și biletele trec din mână în mână, riscul de îmbolnăvire este mare. Din acest motiv, conducerea CFR a dispus ca din șase casiere să rămână doar trei, pentru a mări distanța între ele la locul de muncă și pentru a reduce numărul acestora la locul de muncă, urmând ca celelalte 3 casiere să fie testate.

Contactată de Focus Press, șefa DSP Constanța, Cristina Schipor, a confirmat că, într-adevăr, cele declarate de sindicaliști se confirmă, dar parțial.

Avem trei persoane infectate, dintre care una a decedat sâmbătă, iar alte două au fost confirmate în cursul zilei de azi. S-a dispus efectuarea unei anchete epidemiologice și, din câte am înțeles, acele persoane lucrau singure, nu au avut contacte”, a declarat pentru focuspress.ro Cristina Schipor de la DSP Constanța. (D.C.)

UPDATE. CFR Călători confirmă două cazuri

Contactați de către Club Feroviar oficiali ai CFR Călători au confirmat decesul unei persoane dar și alte două cazuri depistate pozitiv în rândul casierelor din Constanța. Adrian Vlaicu, responsabil de marketing al companiei a spus că persoana decedată fusese internată la 11 august în spital, aceasta suferind și de alte boli. Ulterior persoana internată a decedat. Alte două colege au fost depistate pozitiv, spune el.  Întrebat dacă restul personalului a fost testat, el spune că testele efectuate asupra  celorlalte persoane au scos la iveală cel puțin două persoane la care testul a ieșit negativ. Vlaicu insistă asupra faptului că toate spațiile și obiectele au fost dezinfectate în mod constant și că personalul CFR de vânzare a legitimațiilor a fost separat de călători prin geamurile de protecție iar comunicarea a avut loc cu echipamente tip microfon-difuzor.  Singurele riscuri sunt reprezentate de plățile  cash făcute și de legitimațiile propriu-zise înmânate.

Comunicat DSP

”În data de 22 august a.c., o femeie în vârstă de 53 de ani, angajată a CFR, a decedat din cauza noului coronavirus. Aceasta avea următoarele comorbidități: boală cardiovasculară, diabet, boală pulmonară. Decesul a fost raportat astăzi, 24 august, de Spitalul Municipal Medgidia.

De asemenea, alte trei angajate CFR Călători au fost depistate pozitiv cu SARS-CoV-2, două dintre ele fiind internate în prezent la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și una la Spitalul Municipal Fetești.

DSP Constanța a deschis o anchetă epidemiologică și a recomandat purtarea măștii și a mănușilor pe toată durata programului. În paralel, CFR Călători, având un serviciu propriu de asistență sanitară, derulează o anchetă epidemiologică proprie”, se arată în comunicatul DSP.

UPDATE2. Două casiere, rezultat negativ

Două dintre casiere ar fi fost testate și rezultatul ar fi negativ, au comunicat luni seară reprezentanți ai CFR Călători. Ei nu au explicat diferențele dintre informațiile oferite de ei și cele ale DSP. Rezultatele pentru ce-a de a treia vor veni marți, au mai spus ei.

 

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole