luni, septembrie 25, 2023
spot_imgspot_img

Candidatură surpriză a unui tânăr de 30 de ani la șefia Metrorex

Buturuga mică ar putea răsturna carul mare. Un tânăr de 30 de ani a intrat pe lista scurtă a candidaților la poziția de director general Metrorex, alături de alte nume „grele” din domeniu, unii aproape de vârsta pensionării, alții veniți din zona serviciilor secrete. George Daniel Petre e interesat de șefia Metrorex.

Alături de foști și actuali directori generali ai companiei sau foști angajați ai serviciilor secrete șansele lui George Daniel Petre, un tânăr inginer de 31 de ani din Metrorex par minuscule. El și-a depus candidatura la funcția de director general al societății de transport cu metroul și nu pare apăsat de probabilitatea mică de a fi ales drept viitor director general al companiei cu un mandat de patru ani.

Șanse mici totuși la șefia Metrorex

„Șansele sunt micuțe, dar e un început”, spune Daniel Petre, chestionat de Club Feroviar. Petre pare un om de acțiune. La 31 de ani deține propria sa firmă de inginerie electrică cu nouă angajați. În plus țintește cât mai sus. „Când am intrat în Metrorex, am zis că vreau să fac cât mai multe, să ajung cât mai sus. Pentru a câștiga mai multă experiență, când am terminat masterul, având programul aici până la 14.30 am deschis o firmă de instalații electrice unde de patru ani am crescut-o și am ajuns la nouă angajați. Avem proiecte măricele și pe sisteme fotovoltaice, pe electrică industrială. Nu am treabă cu Metrorex (din punct de vedere al contractelor firmei sale – n.red.), e doar pentru dezvoltare profesională și personală”, spune el.

Fost electrician, Daniel Petre a absolvit Facultatea de Inginerie Electrică a Politehnicii bucureștene, unde ulterior a terminat și un master în domeniu. Potrivit lui, lucrează în laboratorul de medie tensiune, secția electroenergetică. În cei nouă ani de activitate la Metrorex, a făcut parte din Comisia tehnică de punere în funcțiune a Magistralei 5 de metrou și a reprezentat Metrorex la ANRE, fără a vorbi de reprezentarea companiei în relația cu constructorii”.

Petre spune că nu a simțit presiuni din partea șefilor pentru ceea ce mulți ar vedea o decizie bizară. „Până acum, cei care au aflat m-au felicitat și m-au încurajat să merg mai departe, căci e o oportunitate, am potențial”, spune el.

Șapte doritori și-au depus candidatura pentru funcția de director general Metrorex, din care trei sunt foști directori ai acestei companii

Compania Metrorex, prin consultantul angajat Fox Consultants, a primit până miercuri 19 iulie termen limită candidaturile a șapte doritori pentru funcția de director general al companiei. Dintre aceștia, trei sunt foști directori ai companiei, şi anume Mariana Miclăuș, actualul director general, Gabriel Mocanu, fost director general și Mariana Petre, fost director comercial. Li se adaugă Marius Chiper fost director în cadrul CFR SA și actual președinte CA CFR SA, Mihai Teodorescu, director în cadrul Portului Constanța și fost director în Primăria Capitalei, Petre George Daniel, inginer Metrorex, și Petre Ungureanu, care este de șase ani consilier al directorului general al Electrificare CFR SA, iar anterior (1998-2017) a lucrat la Serviciul Român de Informații (SRI). Petre Ungureanu este și directorul general al GEI Palat CFR SA.

Candidaţii declaraţi admişi la etapa de selecţie a dosarelor şi care se regăsesc pe lista scurtă, vor fi evaluaţi în cadrul interviului, potrivit anunțului de selecție ce este disponibil aici.

Ultimele Articole