spot_img
marți, mai 24, 2022
spot_img

Când s-ar putea semna contractul pentru 100 tramvaie destinate STB

Noi speranțe pentru semnarea contractului de achiziție a 100 de tramvaie destinate Societății de Transport București.

tramvaie destinate STB tramvaie Astra pentru București noile tramvaie Astra pentru București

Amânată de mai multe luni, semnarea ontractului de achiziție a 100 de tramvaie fabricate de Astra Araf ar putea avea loc cât de curând. Într-o postare pe situl propriu de internet, Sindicatul STB a spus că semnarea ar putea avea loc la începutul lunii mai. Sindicaliștii au avut recent o întâlnire cu conducerea societății. „Am solicitat precizări cu privire la întârzierea semnării Contractului cu ASTRA pentru cele 100 de tramvaie și ni s-a precizat că mai există un termen în jur de 06.05.2021 pentru semnarea contractului de achiziție a tramvaielor”, spun ei.

”În condiţiile în care municipalitatea semnează contractul de achiziţie pentru cele 100 de tramvaie (cele de la Astra Vagoane Călători – n.red.), este obligaţie prin POR să modernizeze 24 de kilometri de cale dublă de tramvai. Dacă luăm în considerare şi faptul că s-ar putea să fim nevoiţi să achiziţionăm tramvaiele de la VFU Paşcani, pentru că în prima instanţă STB a pierdut, cred că o să ne aflăm într-o situaţie şi mai gravă decât acum. Datoriile curente de 1,2 miliarde de lei la ANAF şi la furnizori ne obligă să luăm măsuri dure vizavi de eficientizare. De asemenea, trebuie să prioritizăm şi partea de reparaţii, componente, parc auto, să vedem ce scoatem, ce nu scoatem, să folosim transportul ecologic în detrimentul celui care poluează mai mult”, a precizat recent într-un interviu Adrian Criț, director general STB.Pe 31 iulie 2020, Electroputere VFU asociată cu Reloc SA a câștigat licitația de furnizare a 40 de tramvaie, cu posibilitatea de achiziție a încă 60 de tramvaie de 18 metri, organizată de STB SA. Însă pe 31 decembrie 2020, când toată lumea se pregătea de revelion, s-a dat o lovitură de teatru: licitația a fost anulată. Decizia de anulare a licitației, luată în ultima zi a anului trecut, la ora 16,30, a fost ținută la secret atât de Primărie, cât și de conducerea STB, ea fiind dezvăluită de Club Feroviar.

Apoi, la finele lunii februarie 2021, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis contestația depusă de Electroputere VFU Pașcani și a dispus reluarea procedurii. ”Admite contestația și dispune remedierea” – aceasta este concluzia Deciziei nr. 359 pronunțată de Completul C5 al CNSC vineri, 19 februarie 2021, în Dosarul nr. 75, în care contestatar este Electroputere VFU Pașcani, iar autoritatea contractantă – Societatea de Transport București. Mai pe românește, continuarea procedurii înseamnă semnarea contractului pentru tramvaiele de la Electroputere VFU Pașcani. (D.C.)

Pentru a participa la Târgul de Carieră Feroviară în România, care are loc în datele de 20-21 aprilie, nu trebuie să te deplasezi nicăeri și poți susține interviul de angajare din orice loc de unde ai acces la internet, fie din România sau din străinatate, pentru că totul se desfășoară online.

Pentru a te înregistra la un interviu trebuie să intri pe pagina https://cfir.ro/targul-online/, să vezi ce companii sunt prezente și ce oferte au, după care să aplici pentru postul dorit, iar susținerea interviului o faci prin aplicația Zoom.

Companiile participante sunt în căutare de personal pentru meseriile de electrician, lăcătuș, sudor, macaragiu, vopsitor, dar și alte meserii. Mai sunt oferte si pentru ingineri, cu experiență sau la început de drum, dar și pentru economiști, precum și posibilități de calificare.

Angajatori

MAI MULTE DETALII

 

Ultimele Articole