spot_img
marți, septembrie 27, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Echipa OTL Oradea s-a clasat pe locul 3 la campionatul european al vatmanilor

Echipa societății de transport public din Oradea OTL a câştigat locul 3 la campionatul european al vatmanilor, desfăşurat sâmbătă la Bruxelles.

Vatmanii orădeni Cristina Baiduca şi Vasile Balaj au fost întrecuţi doar de reprezentanţii gazdelor şi de omologii din Moscova într-o competiţie la care au participat 25 de echipe reprezentând oraşe mult mai dezvoltate, cum ar fi Barcelona, Milano sau Manchester.

„Este cea mai bună clasare reuşită de echipa OTL în cei opt ani de când concurează în cadrul acestei competiţii”, a declarat pentru Bihoreanul directorul tehnic al OTL, Adrian Revnic. Vatmanii orădeni şi-au dovedit măiestria în cadrul mai multor probe în care au condus pe rând tramvaie din anii 1930, 1970 şi un model modern, din zilele noastre.

Probele de la campionatul european al vatmanilor

Probele din concurs au constat, printre altele, în frânarea cu tramvaiul de epocă, aproximarea distanţei faţă de un călător neatent, oprirea cu uşa a treia la un punct fix şi frânarea la apariţia unui obstacol.

Având în vedere rezultatele obţinute şi tradiţia orădeană în domeniului transportului cu tramvaiul, OTL a făcut demersuri pentru ca următoarea ediţie a campionatului european să se organizeze la Oradea. „Organizatorii ne-au confirmat că următoarea ediţie va fi găzduită de Oradea. Campionatul se va desfășura în perioada mai – iunie 2020 şi va reuni între 25 şi 30 de echipe din Europa”, a declarat directorul general al OTL, Viorel Mircea Pop.

Campionatul va avea loc într-o singură zi, cu suspendarea transportului în comun pe o porţiune de linie de tramvai, care va fi aleasă de organizatori în urma unei vizite în teren.

Ultimele Articole