sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Oradea se pregătește pentru Campionatul European al Vatmanilor TRAM-EM

Campionatul European al Vatmanilor TRAM-EM va avea loc în perioada 2-3 iunie (vineri și sâmbătă) la Oradea.

Oradea este singurul oraș din România care a participat la toate edițiile Campionatului, iar în acest an OTL SA va fi gazda evenimentului, la care vor participa invitați din 25 de orașe europene.

În prima zi a evenimentului, vineri, 2 iunie, începând cu ora 10:45, va avea loc masa rotundă cu participare internaţională, organizată în Sala Mare a Primăriei Municipiului Oradea. Temele care se vor aborda sunt structurate pe două paneluri, respectiv transport public urban şi transport public periurban.

A doua zi a evenimentului, sâmbătă, 3 iunie, începând cu ora 10:00, este dedicată Campionatului propriu-zis, care se va desfăşura în Piaţa Unirii.

Accesând fișierul de mai jos puteți consulta programul complet al evenimentului și lista invitaților care vor participa la masa rotundă:

Program print-romana

Campionatul European al Vatmanilor TRAM-EM se reia după patru ani

Competiția a fost suspendată din 2019, când a avut loc ultima ediție, din cauza crizei sanitare. Acum, ea se va desfășura în orașul din vestul României, iar Club Feroviar este partener media.

”Vor fi șase probe în concurs. Prima e de frânare: tramvaiul vine cu viteza de 25 km/oră și trebuie să frâneze la punct fix. Va fi apoi proba de biliard, unde tramvaiul va lovi un tac, care va lovi o bilă albă, la rândul său. Pe tabla de biliard sunt înscrise mai multe valori, acolo unde se oprește bila, acela va fi punctajul acumulat de echipă. Alte probe sunt stingerea unui incendiu contra cronometru, oprirea cu ușa 3 la punct fix, proba de gabarit – manevrarea tramvaiului astfel încât să nu doboare manechinul plasat foarte aproape, în gabarit, dar și tradiționala probă de popice cu tramvaiul”, a declarat recent Marius Nicoruț, director tehnic al OTL SA.

Ultimele Articole