spot_img
duminică, februarie 5, 2023
spot_img

Oradea Transport Local, la Campionatul European al Vatmanilor de la Leipzig

Amânat doi ani la rând, Campionatul European al Vatmanilor care trebuia să aibă loc la Oradea se va desfășura în acest an la Leipzig, în Germania. Cu toate că nu mai este gazdă a evenimentului, societatea Oradea Transport Local (OTL) va participa la competiția din Germania.

Conform programării inițiale, competiția de abilități ale conducătorilor de tramvaie ar fi trebuit să aibă loc la Oradea în primăvara lui 2020. Din cauza pandemiei, a fost amânată pentru anul următor, dar și în 2021 situația pandemică a persistat, așa că a fost anulată. Acum, concursul este programat să se desfășoare pe 21 mai 2022 la Leipzig, în Germania.

Adrian Revnic: „Important este să participăm”

Campionatul European al Vatmanilor tramvaie autonome la Oradea transportul public din Oradea„Farmecul acestei competiții este că așa ne dăm seama că facem parte din marea familie europeană a transportului urban cu tramvaiul. Nu știu pe ce loc ne vom clasa, nu ne-am propus un obiectiv, însă important este să participăm, vorba lui Pierre de Coubertin”, a declarat pentru Club Feroviar directorul general al Oradea Transport Local, Adrian Revnic.

El a precizat că la competiția de anul acesta, OTL va participa cu o echipă formată din două persoane, de sex feminin și masculin. Ei vor ajunge la Leipzig cu o zi înainte, pe 20 mai, pentru a se acomoda cu cele două-trei tipuri de tramvaie ce vor fi folosite la desfășurarea competiției propriu-zise. Cu fiecare tramvai se vor susține una sau două probe, după caz, care vor viza abilitățile de conducere, aproximarea vitezei, a distanței și a timpului de frânare.

„Am participat la toate competițiile de acest gen de până acum. Pentru a ne prezenta cum trebuie, în perioada următoare, în cadrul societății OTL, vom organiza o preselecție în rândul conducătorilor de tramvaie, pentru a selecta un vatman și un șef de echipă”, a mai spus Adrian Revnic.25 de orașe, reprezentate la Campionatul European al Vatmanilor de la Leipzig

Campionatul European al VatmanilorLa ediția din acest an de la Leipzig, vor participa 25 de echipe din marile orașe europene care au rețea de transport în comun pe șină.

Orice companie de transport public din Europa care operează propria rețea de tramvai poate participa la TRAM-EM, se arată pe site-ul oficial al competiției. Fiecare companie de transport/fiecare oraș poate înregistra maximum o echipă, formată dintr-un vatman și un lider de echipă.

Toate companiile care au găzduit deja sau și-au luat un angajament de a găzdui evenimentul sunt parteneri premium ai TRAM-EM. Ca atare, ei sunt înregistrați automat pentru a participa la evenimentele viitoare. Sunt calificate din oficiu și campioana europeană în exercițiu, și compania gazdă.

În 2019, echipa Oradea Transport Local s-a clasat pe locul 3

campionatul european al vatmanilorUltima ediție e Campionatului European al Vatmanilor a avut loc în mai 2019 la Bruxelles, ocazie cu care echipa societății de transport public din Oradea OTL a câştigat locul 3, după cum a relatat la vremea respectivă Club Feroviar.

Vatmanii orădeni Cristina Baiduca şi Vasile Balaj au fost întrecuţi doar de reprezentanţii gazdelor şi de omologii din Moscova într-o competiţie la care au participat 25 de echipe reprezentând oraşe mult mai dezvoltate, cum ar fi Barcelona, Milano sau Manchester.

„Este cea mai bună clasare reuşită de echipa OTL în cei opt ani de când concurează în cadrul acestei competiţii”, spunea Adrian Revnic, la vremea respectivă director tehnic al OTL. Vatmanii orădeni şi-au dovedit măiestria în cadrul mai multor probe în care au condus pe rând tramvaie din anii 1930, 1970 şi un model modern, din zilele noastre.

Scopurile declarate ale competiției

Pe pagina de internet a concursului de la Leipzig sunt prezentate și obiectivele acestei competiții europene.

„Dacă este adevărat că nimeni nu poate rezista unei idei al cărei timp a sosit, atunci competițiile celor mai buni conducători europeni de tramvai se vor număra în curând printre punctele de vârf ale vieții publice din marile orașe europene. Ceea ce reprezintă societatea noastră în cel mai bun sens al cuvântului se reunește aici: competiție europeană, conștientizare ecologică, inovație tehnică. Și într-adevăr, dintr-un singur eveniment de succes, o tradiție internațională s-a dezvoltat cu viteză vertiginoasă: o dată pe an, cei mai buni vatmani de pe continent se întâlnesc pentru a-și stabili campionii”.

Ultimele Articole